НОВО! Локи – Како (не) бити крив. Савети непослушног бога

03.12.2023

Нове авантуре непослушног бога Локија!

Локи, непослушни бог и варалица, још се злопати на Земљи заробљен у телу мрзовољног једанаестогодишњака. У претходној авантури Локи јесте показао извесно морално побољшање, али Один је одлучио да још није време да се врати међу богове. Локи и даље мора да се доказује и да увери све да је достојан Асгарда. Али богу с тако лошом репутацијом то није нимало лако. Магични дневник који прозире сваку лаж и додељује казнене и наградне поене омогућава Одину да прати Локијев напредак. А пред Локијем се налазе нове догодовштине.

У свом животу на Земљи Локи бележи успоне и падове. Додуше, више падове. Обичаји Земљана су му углавном несхватљиви, а школа и даље досадна. Гледајући Тора, који је омиљен у друштву, покушава и сам да стекне пријатеље, али његово срамно понашање одбија друге и тешко му је да задобије нечије поверење. Има само једну другарицу, Валерију, и постаје јако љубоморан када она упозна Џорџину. Следећи ударац уследи на Торовој рођенданској забави (бесмислени смртнички ритуал, по Локијевом мишљењу, на којем слављеник пљује на торту у пламену) када нестане Торов магични чекић Мјолнир. Наравно, сви су убеђени да је Локи крив за то! Али овог пута греше. Локи је одлучан да докаже да је невин. Пред њим је неколико задатака – мора да пронађе Торов чекић, да открије ко је прави лопов и да натера све учеснике ове урнебесне авантуре да признају да су погрешили кад су њега означили као кривца. До овог последњег му је, наравно, највише стало!

Али да ли ће Локи у томе успети или ће му љубомора због Валеријиног новог пријатељства помутити расуђивање? И какве везе с несталим чекићем имају нова ученица Сара, која одбија да се дружи с Локијем, и опасни ледени дивови? Одговори се налазе у забавном и духовито илустрованом роману Локи - Како (не) бити крив. Савети непослушног бога.

 

 

 

 

Корисни линкови

banka intesa