Нова едиција за читаоце почетнике

01.12.2023

Нова едиција "Корак по корак развијамо вештину читања" осмишљена је тако да најмлађим основцима у три корака пружи подршку приликом развијања вештине читања.

У оквиру ове едиције објављене су књиге: Пет минута за причу. Бекство из зоо-вртаПет минута за причу.Змај код зубараДесет минута за причу. Торта за све и Петнаест минута за причу. Чудовишта која су волела пицу.

Аутори прича су искусни практичари ‒ учитељи, педагози и водитељи радионица писања – који су текстове узрасно прилагодили водећи рачуна о њиховој тежини и дужини. Уз приче су понудили и различите забавне задатке за проверу разумевања прочитаног текста, који се налазе у додатку Читањац играњац.

На корицама сваке књиге је назначено колико је времена потребно за читање текста, као и то које се писмо увежбава.

За књиге које садрже кратке текстове за увежбавање читања великих штампаних слова потребно је издвојити пет минута. Најмлађи могу да бирају да ли желе да читају причу о змају којег боли зуб и дечаку Игију који ће му помоћи да реши проблем, или причу о лукавој лисици која је смислила план како да ослободи животиње из зоо-врта.

За увежбавање читања писаних слова потребно је издвојити десет минута, а у тој причи зец Коко са својим пријатељима припрема занимљиву торту од необичних састојака.

Најдужа прича, за чије читање је предвиђено петнаест минута, намењена је увежбавању читања великих и малих слова, а говори о Ралету који меси тако укусне пице да их и чудовишта воле.

Све приче прате забавне илустрације, које на духовит начин оживљавају јунаке и додатно олакшавају читаоцима почетницима да савладају вештину читања.

 

 

Корисни линкови

banka intesa