НОВО! НОВА ГОДИНА У ЗЕКИНОЈ ШУМИ

26.12.2023

Како би се код најмлађих стварала свест о заштити животне средине и очувању наше планете и од малих ногу развијала еколошка одговорност, посебно је значајно да се о тим темама с децом разговара.

За покретање разговора о екологији и еколошким навикама одличан повод могу бити одређене сликовнице и приче. Еколошке теме део су програма Креативног центра од самог оснивања издавачке куће, када је програмска оријентација описана речима: за развој дечје креативности, за дружење деце и одраслих, за лепши однос према природи и међу људима.

Нова сликовница из едиције Чувари природеНова година у Зекиној шуми–намењена је предшколцима и млађим основцима, а односи се на важну тему заштите природе. Као и из осталих књига у овом серијалу, најмлађи читаоци ће из ње сазнати зашто је важно бринути се о природи и понашати се одговорно према њој.

Након одличних реакција најмлађих читалаца на прве три сликовнице из ове едиције, објављена је нова авантура шумских еколога, која кроз узбудљив заплет упозорава на опасност од бацања петарди и важност чувања сваке јелке од оних који желе да је посеку пред Нову годину.

Весела шумска дружина украшавала је јелку у Зекином дворишту и спремала се за дочек Нове године када се изненада зачуо јак прасак. Шта ли се то догодило?! Кога су Зека и његови другари затекли на шумском пропланку? Како су кос Жути Кљун, кртица Жана и веверица Веца успели да одбране своје куће? Каква је незгода задесила малог Вују и ко му је помогао? Који су се нови чланови прикључили шумској дружини?

После низа узбудљивих догађаја чувари природе успеће да открију ко то својим неодговорним понашањем ремети мир у шуми и прети да угрози шуму и њене становнике. Најмлађи читаоци моћи ће да се придруже чуварима природе у новогодишњој авантури и да с њима дочекају Деда Мраза.

Ова сликовница идеална је за први сусрет малих читалаца са еколошким темама. Текст је дужином прилагођен узрасту од четири до пет година, књига је богато илустрована, а прича носи јасну еколошку поруку.

Корисни линкови

banka intesa