НОВО! НОША

04.03.2024

Звучна књига о привикавању на ношу

Нова звучна књига НОША помоћи ће најмлађим читаоцима да се на забаван начин упознају с коришћењем ноше. Књига се може читати и пре него што дође време за ношу, то јест чим родитељи процене да се ближи моменат када ће њихово дете бити спремно да скине пелене.

Навикавање на ношу је описано у звуцима и сликама. Притиском прста на означене кружиће у музичкој књизи дете ће чути звуке карактеристичне за различите ситуације – оне које претходе употреби ноше, оне у којима се ноша користи и оне после успешне употребе ноше.

На крају књиге налази се занимљива игра – Потражи, пронађи! – у којој се притиском на кружић чују различити звукови, а дете треба да покаже на коју се слику дати звук односи.

Свим породицама које пролазе кроз период привикавања детета на ношу може бити занимљива и картонска сликовница с прозорчићима Чему служи ноша?, у којој ће најмлађи читаоци наћи одговоре на питања: Зашто нам је ноша уопште потребна? Како се она користи? Да ли се ношом можемо играти? Кад може да се са ноше пређе на WC шољу?

Овом темом се на духовит начин бави и чувена сликовница Мишко Пишко, која ће детету и његовим родитељима помоћи да што опуштеније преброде период привикавања на ношу.

Корисни линкови

banka intesa