Сајам књига у Новом Саду

15.03.2024

Издавачка кућа „Креативни центар“ учествоваће на Међународном сајму књига у Новом Саду, који се одржава од 18. до 25. марта на Новосадском сајму.

Љубитељи књига „Креативног центра“ биће у прилици да искористе сајамски попуст и да по повољнијим ценама дођу до наших издања. Нова издања биће на попусту од 25%, док ће цене осталих књига бити снижене и до 50%.

Поред књига за децу и родитеље, на штанду „Креативног центра“ биће изложена и помоћна стручна литература за васпитаче и професоре, као и разноврсни додатни материјали за рад са децом.

Међу бројним насловима објављеним између Београдског и Новосадског сајма издвајамо и препоручујемо пет најновијих издања „Креативног центра“.

ГИГА ПРАВИ МОРЕ
Прва књига коју је написала Јасминка Петровић 1996. године налази се пред читаоцима у сасвим новом издању, са илустрацијама Ане Петровић! Намењена је основцима, као и свим љубитељима добре књижевности.
Гига и Цврчак, јунаци ове приче, посматрају свет из перспективе детета и обраћају се узрасту млађих основаца, али уједно шаљу и веома снажне и универзалне поруке много старијим читаоцима – у првом реду одраслима који су одговорни за то какав свет остављају деци.
Уз врло симболичне и упечатљиве илустрације Ане Петровић, ова дирљива прича о двојици дечака подсетиће нас на оно што деца одувек знају, а одрасли врло често заборављају – право пријатељство не признаје границе.



ПРИЧЕ О ВУКУ СТАНИВУКУ 2
Станивук се вратио! Духовите и забавне приче о вуку Станивуку намењене су узрасту предшколаца и млађих основаца. У овом наставку сазнаћемо зашто је лија Мија почела да пише песме, ко је неваљалац који је правио неред у шуми, шта је Меда добио за рођендан, као и бројне друге приче о догодовштинама вука Станивука и његове дружине.



СВЕТ ПАСА
Књига „Свет паса“ доноси нам истините приче о овим чудесним животињама, о њиховим особинама и различитим навикама. Ова репрезентативна књига америчке списатељице за децу и младе Карли Соросијак садржи обиље задивљујућих података и предивне илустрације. Читаоци свих узраста откриће све што су икада желели да знају о човековом најбољем пријатељу. Сазнаће невероватне чињенице о природи, историји и изузетним способностима различитих врста паса, због чега ће убудуће много боље разумети ова чудесна створења.

МОЈ НАЈВЕЋИ ТРЕНЕРСКИ ПОДВИГ ... ЗАМАЛО
Књиге из едиције Шампиони у читању намењене су читаоцима почетницима. У прве три књиге читаоци су упознали Орлове, млади фудбалски тим чији је капитен Тони Срећковић. У новом роману Мој највећи тренерски подвиг ... замало Тони ће преузети улогу тренера и својим мегагенијалним идејама спасти свој тим од пораза.



ЗАГОНЕТКИЦЕ НА СВИМ СПРАТОВИМА
У овој књизи млађи основци ће имати прилике да с детективком Агатом Криспи истражују мистериозне случајеве – крађе, нестанке, саботаже. За разрешавање сваког загонетног случаја на располагању су изјаве жртава, сведока и осумњичених, као и изглед места злочина. Форма књиге је особена по томе што се њене странице могу расклопити како би се видела унутрашњост места на којем се злочин одиграо, док се његова спољашњост види на склопљеним странама.

Корисни линкови

banka intesa