Признање за СТРИПОТЕРАПИЈУ на Међународном сајму књига за децу у Болоњи

08.04.2024

Kњига „Стрипотерапија“ ауторке и илустраторке Ане Петровић добила је признање Међународног сајма књига за децу у Болоњи и уз још стотину одабраних издања биће изложена на „Невероватној полици за књиге“ на овој манифестацији.

 

Данас је отворен 61. Међународни сајам књига за децу у Болоњи, који ће трајати до 11. априла. „Kреативни центар“ и ове године учествује на најважнијој и највећој међународној манифестацији посвећеној књигама за децу, на којој је присутно више од 1500 излагача из око стотину земаља из целог света.

На овом значајном догађају биће додељене традиционалне „Bolonja Ragazzi награде“ за 2024. На конкурс је пристигло 3355 наслова, које је пријавило 810 издавача из 65 земаља, а победнике и посебна признања одабрао је међународни жири.

Kњига „Стрипотерапија“ ауторке и илустраторке Ане Петровић добила је признање Међународног сајма књига за децу у Болоњи и уз још стотину одабраних издања биће изложена на „Невероватној полици за књиге“ на овој манифестацији (The braw amazing bookshelf).

Избор је сачинио међународни жири састављен од стручњака, критичара и новинара, који су прегледали изванредну светску продукцију и проценили да је важно истаћи и књиге које нису добиле главне награде. Сајам дечјих књига у Болоњи с поносом је посветио посебну изложбу овим издавачким драгуљима и допринео њиховој видљивости на међународној сцени.

„Сто наслова из четрдесет земаља сведочи о томе колико у сваком кутку света из године у годину настају све квалитетније и инвентивније књиге за децу. Издања за младу публику се креирају с великим поштовањем према њиховој интелигенцији, радозналости и жеђи за знањем. Kњиге за најмлађе представљене на овој полици су радови изненађујуц́е инвентивности. Сликовнице су све више културни производи од великог интереса за све узрасте, а не само за децу. Многе од књига су дебитантски радови и нови стрипови који представљају веома различите стилове. Поред дела афирмисаних аутора, ту су и они аутори чија ће имена постати позната у будућности, јер популарност увек почиње малим корацима“, истиче се у саопштењу.

Штанд „Kреативног центра“, као и претходних година, биће место за размењивање искустава и утисака с бројним издавачима и за приказивање новина у сопственој продукцији. Такође, наши уредници искористиће прилику да из велике издавачке понуде одаберу најбоље наслове које ћемо у наредном периоду превести и објавити на српском језику.

 

 

Корисни линкови

banka intesa