НОВО! Њушкала. Невоље с кравама

25.04.2024

Нова књига за читаоце почетике!

Трећи део серијала Њушкала, под насловом Невоље с кравама, коначно је стигао у Креативни центар! Хумор, авантура и другарство преплићу се у овој причи о сеоским псима новинарима који су се опет нашли пред великим изазовом – овога пута морају да спасу фарму Бубине власнице Валерије.

Буба се једног дана сасвим неочекивано нашла у проблему. Мува Срећка, која се стално врзма око њене главе, толико ју је избезумила да је Буба учинила неколико неспретних покрета. Због тога је њена власница Валерија пала и повредила чланак. Осећајући се одговорном за ситуацију која је настала, Буба одлучује да помогне Валерији и постара се за животиње на фарми. Није јој требало дуго да схвати да у томе неће успети сама и убрзо јој њени крзнати пријатељи – сеоски пси Гизмо, Бруно, Лола, Боби и Ђина – спремно прискачу у помоћ.

У средишту ове приче о Њушкалима управо је Буба, а њен главни проблем – страх од крава – описан је кроз низ урнебесних али и дирљивих ситуација у којима упорно покушава да премести краве с једног пашњака на други. Срећка, мува због чијег зврндања је и почела читава авантура, наћи ће се у ситуацији да уз домишљатост и упорност помогне Буби у овом изазову, али свакако не пре него што опет направи читав хаос у селу, због ког ће Њушкала морати да траже краве у биоскопу, на железничкој станици или у продавници.

Сваки пас ће своје таленте и способности домишљато и креативно користити да би превазишли разноврсне препреке у овој авантури. Бруно, пас фризер, водиће рачуна о јагањцима и пружити им прави третман неге и улепшавања. Лола, физички најспретнија, употребиће своју окретност како би изморила бесног јарца, а највећа, Ђина, вући ће колица пуна воћа.

Случајно настали стампедо, јурњава с ројем пчела, хватање распомамљених кокошака и много сломљених јаја само су неки од догађаја због којих ова прича обилује хумором и узбуђењима. Ипак, једнако су присутни и топли тренуци у којима се Њушкала суочавају с највећим страховима, једни другима пружају подршку и показују колико су вредности попут пријатељства, солидарности и оданости важне колико за њихове појединачне судбине, толико и за читаву заједницу.

Књига Њушкала. Невоље с кравама говори о моћи пријатељства и херојским делима која се могу препознати у ситуацијама у којима их најмање очекујемо. Серијал Њушкала намењен је читаоцима почетницима. У овим књигама ће уживати љубитељи прича о псима, али и љубитељи дирљивих, растерећујућих и охрабрујућих прича.

Корисни линкови

banka intesa