НОВО! Кухиње света

14.05.2024

„Кухиње света су кувар намењен пре свега деци која ће јела припремати уз помоћ одраслих, али ће у њему уживати и одрасли! Верујте ми на реч!“ – Абигејл Витли

У овом занимљивом и богато илустрованом кувару налази се мноштво рецепата из различитих крајева света. Породице су поделиле са ауторком своје приче и рецепте и тако омогућиле настанак ове књиге. Рецепти су довољно једноставни за куваре почетнике, а у припреми јела користе се лако доступни састојци и опрема коју мање или више сви имамо код куће. Живописне илустрације јасно показују шта треба радити при сваком кораку у справљању јела према овим рецептима. У питању су јела која могу бити лак оброк или прилог уз оброк за четири особе. Поред тога, сви рецепти се могу прилагодити различитим прехрамбеним потребама и навикама, односно уз извесне измене постати вегетаријански, вегански, без глутена, без млека и млечних производа, без јаја и без коштуњавог воћа.

На почетку кувара налазе се бројни корисни савети и упутства. Кувари почетници сазнаће како да безбедно користе опрему и апарате за кување и биће упућени у основе припремања јела – како се сецка лук а како јабуке и крушке, како се разбијају јаја, како се мути слатка павлака, како се подмазују и облажу посуде за печење и слично.

Кухиње света садрже и занимљиве податке о врстама воћа, поврћа и зачинских трава карактеристичним за поједине регионе, о необичном прибору и посуђу за кување с разних меридијана, као и о традиционалној храни која се у неким земљама припрема за празнике и у свечаним приликама.

Справљање јела према овим рецептима и њихово конзумирање омогућавају добру забаву и магично путовање кроз различите културе, кухиње и укусе. Уживајући у припреми 21 необичног јела, као што су Сунине палачинке од тиквица, Пријине зачињене леблебије, Џејкобов роловани омлет, Марлини кексићи с чоколадом, читаоци неће само увежбавати своју куварску вештину, већ ће и сазнавати понешто о земљама у којима се та јела спремају, али и разне занимљивости у вези с јелима – о њиховим називима, о томе да ли се припремају у неким посебним приликама и којим, о начину на који се послужују и слично.

Корисни линкови

banka intesa