МИШКО ПИШКО СЛАВИ 30. РОЂЕНДАН!

15.05.2024

Ова популарна књига објављена је 1994. године, доживела је 13. издања и још увек је веома тражена!

Међу најпопуларнијим издањима Креативног центра налазе се књиге које отворено, непосредно и с хумором говоре о тешкоћама одрастања. Управо такве су сликовнице из серијала о дечаку Мишку. Прва је настала пре тачно тридесет година и одмах је наишла на велико интересовање читалаца, што се није променило ни до данас.

„Деца се у одрастању често сусрећу с малим и великим проблемима. Срећан сам што је књига Мишко Пишко за ових 30 година помогла многим малишанима да лакше одрасту“, истиче Симеон Маринковић, аутор сликовнице Мишко Пишко, која се бави темом навикавања на ношу.

Убрзо након објављивања сликовнице Мишко Пишко, са илустрацијама Боба Живковића, уследила је читава серија сликовница о малом дечаку који се сусреће с разним тешкоћама које прате одрастање. Серијал обухвата седам књига намењених деци у узрасту до четири године, а теме су навикавање на ношу, слаб апетит, хировито понашање и надвладавање љубоморе, страха и стидљивости (Мишко Пишко, Мишко Нећејед, Мишко и пундравци, Мишко Љубоморко, Мишко Плашљивко, Мишко Љутко и Мишко Стидљивко).

„Пре него што је настао Мишко Пишко, консултовали смо се с професорком Невенком Тадић, ауторком бројних књига из области дечје психијатрије. Уз сваку књигу из серијала о Мишку она је дала кратак савет родитељима како да се односе према одређеном проблему. На пример, родитељи очекују да дете треба да почне да користи ношу у узрасту од годину и по до две и забрину се ако не буде тако. Не знају да привикавање на ношу може потрајати све до четврте године. Објављујући њене савете, желели смо да помогнемо и родитељима и деци у савладавању тих важних промена које прате одрастање“, навела је уредница Славица Марковић.

Све сликовнице о дечаку Мишку написане су у стиху и пропраћене симпатичним и ведрим илустрацијама Добросава Боба Живковића и Тихомира Челановића. Понеки од стихова право су упутство родитељима о томе како да се поставе према детету у проблематичној ситуацији.

Читајући ове занимљиво илустроване сликовнице, деца ће се забавити, а родитељи ће, уз Мишкову помоћ, створити праву атмосферу за решавање различитих проблема. Књиге о дечаку Мишку помажу детету да увиди да није ни прво ни последње које има одређен проблем и подстичу га да о њему говори или да га искаже на неки други начин.

Мишку је рођендан, а поклон добијате ви! Уз сваку куповину – преко сајта kreativnicentar.rs или у нашим књижарама у Београду и Нишу – добијате специјално рођенданско блокче. Акција траје од 15. до 25. маја!

Корисни линкови

banka intesa