НОВО! Вежбам код куће 1. Математика

24.05.2024

Нова радна свеска изт математике за прваке.

Математика и решавање математичких проблема саставни су део нашег живота. Учење кроз игру је најбољи начин да се математика као школски предмет на време заволи и да вежбање задатака постане део свакодневне рутине.

У том погледу од великог значаја могу бити радне свеске и вежбанке са задацима конципираним тако да деци буду забавни и да истовремено подстичу развој логике и креативног мишљења. Овакве књиге, које од деце траже самосталност у решавању задатака, подстичу их да путем игре заволе математику. Управо таква је нова књига Креативног центра Вежбам код куће 1. Математика. Ова збирка подстицајних задатака за увежбавање школског градива из математике намењена је ученицима првог разреда основне школе. Уз занимљив приступ градиву деца ће бити мотивисана да уче.

У књизи се обрађује неколико важних области: Писање бројева, Бројање од 1 до 100, Сабирање и одузимање, Графикони итд. На свакој страници налази се по један једноставан али изазован задатак посвећен одређеној вештини. Задаци су примерени узрасту и усклађени су са захтевима школског програма за први разред основне школе. Креирао их је тим учитеља са жељом да помогну деци у учењу и да их мотивишу у развијању искрене љубави према стицању математичких знања.

Ауторка ове збирке је Џо Елен Мур, која је више од двадесет година предавала у основној школи у Америци, а потом се посветила новој каријери – издаваштву и књижевном раду. Написала је више од двеста приручника за наставнике и радних свезака из разних области.

Књигу је превела и прилагодила Зорица Нобл, ауторка серијала књига Супер задаци намењеног ученицима од првог до четвртог разреда основне школе.

Корисни линкови

banka intesa