НОВО! Занимљивости о фудбалу које свако дете од осам година мора да зна

14.06.2024

Преко сто занимљивих чињеница из света фудбала одушевиће фанове овог спорта!

Зароните у свет фудбала уз Занимљивости о фудбалу које свако дете од осам година мора да зна, књигу намењену млађим основцима и свим љубитељима фудбала!

Која животиња је погодила исходе свих утакмица немачке репрезентације на Светском првенству 2010? Који играч је добио највише црвених картона у историји фудбала? У којој држави су слонови играли на фудбалској утакмици? Када је одигран први забележен женски фудбалски меч? Одговори на та и многа друга питања очекују вас на страницама ове забавне књиге.

Било да играте фудбал, ватрено навијате за свој омиљени клуб или само уживате у коментарисању утакмица, ова књига ће вам открити читав фудбалски универзум за који нисте знали. У њему фудбал помаже бакама да се лудо забављају док брину о свом здрављу, један краљ је селектор фудбалске репрезентације, играчи се одлично сналазе чак и на ролерима, али има и много сујеверних играча, тренера и навијача.

Приче које нам доноси ова књига нису само забавне и интригантне већ и инспиришуће. Оне нас упознају са веома славним личностима, али и онима непознатим које је фудбал подстакао да испоље упорност, посвећеност, племенитост и креативност. Ове приче нам поручују да за остваривање сопствених снова никада није превише рано, ни превише касно.

Занимљивости о фудбалу испричане су једноставним језиком, а сваку причу прате забавне, динамичне и духовите илустрације. Разноврсност тема – од историје фудбала, биографија играча, подвига навијача, преко описа несвакидашњих стадиона, до бизарних ситуација на фудбалским мечевима – овој књизи даје и едукативни печат подстичући читаоце и читатељке да даље развијају свој истраживачки дух.

Најважније, ова књига ће млађе основце инспирисати на интеракцију – занимљивости о фудбалу могу бити изванредна тема за разговор на игралишту, у школи, код куће или на било ком другом месту где се буду срели фанови овог спорта. Иако је првенствено прилагођена осмогодишњацима, у овој књизи ће уживати и њен садржај препричавати читаоци и читатељке свих узраста.

Корисни линкови

banka intesa