НОВО! Олга и свемирско путовање

09.07.2024

Ако ваше дете воли природу и сва она чудесна створења која се у њој крију, онда га свакако морате упознати са Олгом и њеним необичним љубимцима!

Олга не воли баш много да се дружи с људима, али зато просто обожава животиње! Олга је јунакиња серијала духовитих романа за основце написаних у форми блиској стрипу. Ауторка ових књига је Елиз Гравел, чувена канадска илустраторка која уједно пише и књиге за децу.

У књизи Олга и тајанствени смрдљиви створ упознали смо ову симпатичну љубитељку животиња и њене необичне љубимце паучицу Риту и мистериозну Пуфку, као и несимпатичне комшинице Лале. У новој причи – Олга и свемирско путовање – Олга планира да напусти Земљу и крене у потрагу за планетом на којој се родила Пуфка. Млада научница вежба да постане астронауткиња и припреме теку добро све до тренутка када Пуфка почне чудно да се понаша. Шта ли се то дешава с њом?

Серијал прича о Олги намењен је млађим основцима, а посебно ће се свидети онима који воле да читају стрипове. Елиз Гравел је приче о Олги реализовала у форми полустрипа користећи и цртеж и текст како би све Олгине поруке пренела малим читаоцима.

Елиз Гравел се у својим књигама бави темама једнакости и прихватања различитости, а често истиче и како је један од њених циљева да приближи деци науку. „Као мала била сам веома радознала. Волела сам да посматрам инсекте и природу. Обожавала сам животиње и чудна створења и стално сам тражила мале гуштере испод камења у шуми“, каже ауторка. И њена јунакиња Олга је будућа научница коју интересују чињенице. Она воли да истражује свет који је окружује и са пуно духа и одважности брани како себе и своје ставове тако и права животиња. Ова забавна књига обилује илустрацијама блиским дечјем цртежу, на којима доминирају поједностављене форме и симпатични ликови деце и животиња.

Прву књигу из серијала о Олги сајт Read Brightly уврстио је на листу летњих препорука за читаоце од 9 до 12 година, а у приказу магазина Kirkus  описана је као „визуелно интересантан спој приче и илустрација, обогаћен бројним стрип елементима, листама, цртежима и дијаграмима, у чијем је центру паметна главна јунакиња“.

Магазин School Library Journal препоручује и други део серијала: „Наставак приче је подједнако занимљив као и прва књига о Олги. Деца ће се лако поистоветити са јунакињом која често не разуме зашто се људска бића понашају на одређени начин, а неке од њених опсервација о свету који је окружује су урнебесно смешне.“

Корисни линкови

banka intesa