НОВО! Ноћ у кућици на дрвету

25.07.2024

У издању "Креативног центра" објављена је књига "Ноћ у кућици на дрвету" – друга предивно илустрована сликовница из серијала о пријатељству једног понија и једне девојчице.

Тог јутра Тили је устала на леву ногу, али се десило нешто што је тај дан учинило посебно забавним – Тили је открила Бабину стару кућицу на дрвету! И одлучила је да се тамо пресели и да живи сасвим сама. Самосталност јој је углавном пријала, али је умела и да је уплаши. Срећом, и њен пони Крофница и бакице знале су да је и онима који су самостални понекад потребан загрљај вољених особа.

У првој сликовници, под називом Моја другарица Крофница Колачић, предшколци су се упознали с девојчицом Тили, која заједно са своје две баке и разним животињама живи на Детелиници, малој фарми. Тили је одувек сањала да има понија којег би могла да јаше, да мази и с којим би могла да се игра. Када је упознала Крофницу Колачић, знала је да је управо она пони о којем је дуго маштала. Али и поред тога, било је потребно много времена и стрпљења да би њих две схватиле шта је то право пријатељство.

Сликовнице су прве књиге с којима деца долазе у додир, па је веома важно да откривање њиховог садржаја буде пријатан доживљај за малишане. Читајући књиге из овог серијала, деца предшколског узраста ће научити да прихватају друге упркос разликама, спознаће значај правог пријатељства, али и открити више о томе шта значи бити самосталан. 

Ауторка и илустраторка ових топлих прича је Нинка Реиту, финска књижевница за децу, сликарка и цртачица стрипова. Добитница је многих награда, а њена дела преведена су на више језика. Живи у месташцу Липери с мужем и сином, а остали чланови њихове породице су две мачке, неколико паса и стадо оваца.

 

Корисни линкови

banka intesa