НОВО! Шта се налази у мом телу?

03.09.2024

Нова књига у издању "Креативног центра" доноси одговоре на многа питања о људском телу. Сликовница преклапалица "Шта се налази у мом телу?"на једноставан али детаљан, забаван и интерактиван начин учи најмлађе о томе колико је људско тело чудесно!

Док листају ову сликовницу уз помоћ одраслих, малишани ће завирити иза бројних прозорчића који се налазе на свакој страници. Заједно ће пронаћи одговоре на питања која деци сигурно често падају на памет, али и на она о којима можда нису размишљали: Зашто нам после скакања лупа срце? Какве везе мозак има с тим што можемо да се исплазимо? Шта су кости и колико их има у једној шаци? Који мишић нам помаже да дишемо? Шта одговорно достављају црвена крвна зрнца, а од чега нас храбро бране бела крвна зрнца? Какав пут пређе храна коју поједемо? Који орган нас обавештава да смо уморни и да је време за спавање? 

Свако поглавље упознаје мале читаоце с једним системом органа и начином на који тај систем функционише. На почетку се упознајемо с меким деловима тела (органима), а потом са костима и скелетом. Посебно поглавље посвећено је улози наших мишића у кретању, али и у обављању других неопходних радњи, попут дисања, пумпања крви или пражњења бешике. У поглављу о крвотоку упознајемо крвна зрнца, која поносно представљају своје улоге у раду нашег организма. Свим малишанима ће посебно занимљиво бити поглавље у којем је приказано како храна путује кроз наш организам. На том путу могу се срести врло корисне бактерије које нас штите од бацила, али понекад стварају и гасове. 

На крају сликовнице налази се одељак с додатним информацијама, занимљивостима о људском телу које ће родитеље и децу мотивисати да наставе заједничко учење и разговор о овој теми. У истој серији објављене су и сликовнице преклапалице Чему служи ноша? и Зашто перемо зубе? 

Корисни линкови

banka intesa