НОВО! Бајке за малу децу

11.09.2024

Међу многим причама које деца слушају у детињству бајке заузимају посебно место. Дете развија машту слушајући приче о великим јунацима, чудесним просторима и чудноватим догађајима, а што је још важније – упознаје се са особинама ликова, односима између њих и препрекама с којима се јунаци суочавају. На тај начин, слушајући о јунацима из бајки, деца уче многе важне животне лекције.

У издању Креативног центра објављена је нова, богато илустрована књига Бајке за малу децу. У њој су сабране неке од познатих прича из пера браће Грим и Ханса Кристијана Андерсена, као и две енглеске бајке. Мали читаоци ће уживати у причама Црвенкапа, Златокоса и три медведа, Јоца и чаробни пасуљ, Пепељуга и Принцеза на зрну грашка

Ове бајке су намењене деци у узрасту од четири до седам година. Препричала их је Сузана Дејвидсон, а илустровала Лорена Алварез. Привлачне илустрације и текст прилагођен узрасту увешће најмлађе читаоце у магичне светове, у којима ће срести зле вукове и паметне принцезе, видеће чаробни пасуљ што сеже до неба, бундеве које се претварају у кочије и још много тога чудесног и необичног.

Исприповедане приче подстичу дете да машта о најразличитијим личностима, њиховим особинама и међусобним односима, о догађајима у којима ти ликови учествују, као и о просторима у којима се одвија радња. Бајке код деце развијају машту и креативност, уче их разликовању добра од зла, подстичу критичко размишљање о сопственим поступцима и буде веру у себе. Поред тога, срећан крај у бајкама носи и једну значајну поруку, а то је да се вреди надати добром и борити без обзира на све тешкоће и перипетије. И, најзад, бајке у великој мери доприносе развоју љубави према књизи и читању.  

 

Корисни линкови

banka intesa