Акција: - одабери од

Означите поља испред књига које желите

Школа

Духовито написана и надахнуто илустрована књига о школи. Међу врстама наставника и ученика сигурно ћете препознати и неке које сте и ви срели. Учионице, школско двориште, кабинети, теткице, школски одмори и екскурзије – све је ту. И још постер под насловом: "Игром до боље оцене!". Па коме још треба нека боља школа?

Секс за почетнике

Ово је књига за оне младе који више нису деца, али још увек нису ни одрасли. Она треба да створи простор за разговор о сексуалности, најпре у породици, а затим и међу вршњацима. На тај начин се ствара повољна клима да млади својој сексуалности и будућем сексуалном животу приђу отворено и са доста корисних информација, а без предрасуда и фрустрација.

Национални парк Србија

Драгољуб Љубичић Мићко, познат као хумориста и члан Индексовог позоришта, овом књигом на сатиричан начин прилази политичким и социјалним превирањима у Србији током последње деценије XX века. Посебним "шарлатинским" научним језиком, он нас води кроз Србију препуну необичне флоре и фауне. Урнебесно забавна књига за читање, али са укусом горчине у себи.

РЕДОВНА ЦЕНА: 850 дин. АКЦИЈСКА ЦЕНА: 510 дин.

Означите пољe испред oвe књигe ако је желите

Национални парк Србија 2 - Полусмак полусвета

После великог успеха књиге Национални парк Србија, која је изашла још децембра 1999. године, доживела десет издања и била продата у преко 100.000 примерака, Драгољуб Љубичић Мићко се одлучио да на њему својствен начин – уз хумор који зна да расплаче, прикаже колико је за 7 година наше друштво додатно мутирало. Док је у првој књизи представио становнике Националног парка Србија током деведесетих година, у другој улази у анализу промена насталих после 5. октобра, уводећи неке новопримећене врсте и интервјуишући неке од представника познатих али донекле измењених ендемских врста. За Национални парк Србија 2 - ПОЛУСМАК ПОЛУСВЕТА је, као и за прву књигу, илустрације урадио Добросав Боб Живковић, а новина уз другу књигу је аудио диск са снимљеним интервјуима.

Српске народне бајке

Раскошно илустрована књига са српским народним бајкама онаквим какве је забележио Вук Караџић. За разлику од других издања, ова књига доноси и нешто сасвим ново: фотографије и цртеже грађевина, предмета и митолошких бића која се у бајкама помињу, као и објашњења многих мање познатих речи и израза на маргинама текста.

Плави кит

Као дете, Арсен Диклић је заволео реку Гацку на којој је имао и свој скривени чамац, а кад је одрастао, најлепше дане провео је на Дунаву и Сави. Из те љубави и снова на рекама поникле су многе његове приче и песме, а једна од најлепших је поема "Плави кит", узбудљива приповест о морнару свађалици и великом, плавом киту.

Љутито мече

Ова књига представља у новом руху познату песму Бране Црнчевића о тврдоглавом мечету које неће да спава зимским сном, већ хоће да се "проводи" заједно са мачкама, зечевима и децом. Песма, настала после "тешких борби" које је сам аутор имао са својом ћеркицом око одласка на спавање, постала је врло популарна међу децом. У овом новом, пустоловном издању, песму красе и препознатљиве илустрације Боба Живковића, а допуњена је и објашњењима непознатих речи, као и "Пустоловним додатком".

Шумска бајка

Шта све може да се догоди када у шуми изненада падне јака киша, због које се испод једне печурке скупи необична дружина – мрав, свитац, скакавац, гундељ и пуж? И шта се збива кад весело дружење изненада прекине стари жабац? Након „Зунзарине палате“, „Приче о ваљушку“ и „Врло ретке приповетке“, најмлађе читаоце обрадоваће још једна узбудљива прича великог писца Бране Цветковића.

Баштованов сан

Испред тебе је врт по којем шетају различита необична бића – брижна корњача, невидљива Пру, патуљак који чита, девојчица с делфинима у коси…Уз њихову помоћ један мргудни баштован доћи ће до врло важног открића. О каквом открићу је реч – сазнаћеш ако отвориш ову капију, пардон, књигу! Јаца и Боб

Да пукнеш од монструма

Прва духовита збирка страшних вицева са маестралним илустрацијама Добросава Боба Живковића!

Да пукнеш од меде

Након "Да пукнеш од зеке", ево нове збирке вицева посвећене једној животињи под насловом "Да пукнеш од меде". И у овој књизи вицева, које је прикупила Ана Петровић, илустрације су добиле више простора, што је, као и обично, на маестралан начин искористио Боб Живковић.

Да пукнеш од зеке

Након што су се четири збирке вицева протеклих година сврстале међу најпопуларније књиге Креативног центра, ево нове збирке вицева под насловом "Да пукнеш од зеке". У овој књизи илустрације вицева, које је прикупио Бранко Васић, добиле су више простора, што је, на маестралан начин, искористио Боб Живковић. Ово ће бити једна од омиљених књига наших најмлађих читалаца.

Како постати и остати глуп

Ова књига својим провокативним насловом, одмах и без длаке на језику, поручује нам управо супротно од онога што смо у први мах прочитали. Веровали или не, ово је књига о техникама учења и о томе да је знање нешто што ће нам живот учинити бољим и лепшим. Уиграни ауторски тандем Јасминка Петровић и Боб Живковић, појачан Аном Пешикан, психологом, прерастао је у трио од кога ваља очекивати нове ауторске - "без длаке на језику" - подвиге.

Слатка мала чедовишта

Читајући ову књигу, вероватно прву и једину о "изгубљеним родитељским правима", смејаћете се до суза питајући се како је ауторка успела да тако верно прикаже догодовштине у којима ћете се, без сумње, препознати на много места ако сте и сами родитељ. Ако још нисте, онда немојте ову књигу схватати превише озбиљно. Родитељи се, ипак, својих права најчешће одричу добровољно, из љубави.

  Назад на акције    

 

banka intesa