Акција: - одабери од

Означите поља испред књига које желите

Мој дека је бештија

„Децо, бојим се да долази ваш дека!“ Тако је Мартин тата најавио долазак правог правцатог торнада – деке морнара и светског путника, кога унуци никад нису упознали. А да ли је он заиста тако страшан? Па … једно је сигурно – од тренутка када се дека Констант појавио на кућном прагу ништа више није било као раније! Припремите се за забавну авантуру, за разне незгоде и драматичне преокрете!

Куки се враћа

Најомиљенија играчка шестогодишњег Ондре је плишани меда Куки. И управо њега Ондрина мама баца у контејнер јер, како каже, из њега почиње да испада пиљевина, а она лоше утиче на Ондрину астму. Увече, пред спавање, Ондра замишља како Куки чезне да се врати кући и мисли о томе шта би све морао да предузме када се буде нашао у свету шумских животиња и бића, која, за разлику од Кукија, нису навикла да се мазе. Овај узбудљив роман о медведићу који је хтео да остане на полици, али је морао да стане на плишане ноге и постане херој, написао је, према свом истоименом филму, познати чешки режисер и сценариста Јан Свјерак.

Кад прича причу прича

Пст, пст… Ти … да … да баш ти који ову књигу држиш у рукама! Погледај, лепа је, зар не? Али … пст … тихо … морамо да ти се пожалимо. У овој књизи дешава се много тога необичног и шашавог. Приче су јој непослушне и немирне, скроз су се истумбале и свашта погубиле. Ми смо све покушали да их доведемо у ред, али нас оне једноставно не слушају. Зато те молимо, драги читаоче, ако си вешт трагач за изгубљеним словима, умеш да смишљаш забавне крајеве, дајеш добре савете и знаш како да распетљаш запетљане реченице – завири унутра. Можда ова књига чека баш тебе да јој помогнеш. Пристајеш? Јао, баш си љубазан! Мора да си прави мајстор у причању прича. Хвала ти и јави нам да ли си успео да их доведеш у ред.

Мој дневник прочитаних књига

Ова бележница направљена је као средство за мотивацију младих читалаца. Она им пружа могућност да запишу и сачувају важне делове, лепе мисли и значајне реченице из прочитаних књига, па и своја размишљања. Наравно, ова бележница не мора бити нужно намењена само младим, већ може бити корисна и искуснијим читаоцима.

  Назад на акције    

 

banka intesa