Аутор / Илустратор / Преводилац: Борис Кузмановић


Борис Кузмановић, рођен је 1980. године у Новом Саду. Завршио је средњу Уметничку школу за графику и дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду. На Академији Уметности у Новом Саду уписује смер за графички дизајн и визуелне комуникације 1999. године, а постдипломске студије 2009. године на предмету графика и обликовање књиге. Од 2008 наставник је (доцент) на Универзитету Метрополитан. Од 2003. године почиње сарадњу са више издавачких кућа у земљи и иностранству са којима и даље успешно сарађује. До сада је урадио преко 50 сликовница, књига, уџбеника и насловница са преко 1000 илустрација како за децу тако и за одрасле.
Учествовао је на више самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству од којих су најзначајније: Златно перо- Београд, Сајам књига-Београд Биб- Братислава (Словачка), Сајам књига у Франкфурту- (Немачка).
Значајније награде: Златно перо 2003-Београд, Награда XII Бијенала студентског цртежа СЦГ- 2003, Доситејево перо 2010. Београд, На Међународном сајму књига у Лајпцигу, 2011.књига Пет дунавских чуда аутора Зорана Живковића и илустратора Бориса Кузмановића, презентована је у склопу дунавске стратегије и имала је значајан међународни карактер.


Од истог аутора


Корисни линкови

banka intesa