НОВО! Бајке за најмлађе

15.08.2019

У новој едицији „Бајке“, најпознатије бајке света прилагођене су узрасту најмлађих читалаца. Ове картонске сликовнице намењене су деци старијој од две године и одличан су избор за први сусрет најмлађих с чувеним бајкама.

Прве у овој серији биле су књиге Пепељуга и Принцеза на зрну грашка, а недавно су објављене још четири бајке: Мачак у чизмама, Успавана лепотица, Снежана и седам патуљака и Ружно паче.

Текстови познатих бајки, које су прилагодили и сажели Симеон Маринковић и Славица Марковић, подстичу дете да допуни и прошири причу, а привлачне илустрације домаћих илустраторки позивају на пажљиво посматрање и уочавање детаља. Текст ових бајки прилагођен је малим читаоцима, уз кратке и једноставне реченице, крупна слова и живописне илустрације талентованих домаћих илустратора.

Бајке омогућавају детету да развија машту слушајући о различитим личностима, далеким просторима и чудноватим догађајима, а што је још важније, упознају децу са особинама описаних ликова, с њиховим међусобним односима и последицама с којима се они суочавају. На тај начин, слушајући о јунацима из бајки, деца уче многе важне животне лекције. 

Ове књиге можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa