Монографија Боба Живковића

03.10.2019

„Креативни центар“ и Музеј примењене уметности позивају вас на изложбу „Боб - ретроспективна изложба Добросава Боба Живковића“, која је отворена синоћ и која ће трајати до 23. октобра у Музеју примењене уметности у Београду.

Поводом ове изложбе објављена је и велика монографија Боба Живковића, која представља комплетно стваралаштво Боба Живковића: књиге које је урадио за „Креативни центар“, карикатуре, илустрације за издања научне фантастике, плакате, маркетиншке материјале и много тога другог. Монографију можете купити преко нашег сајта, као и у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30).

Током трајања изложбе на нашем сајту, као и у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду важиће попуст од 30% на одабране наслове које је илустровао Добросав Боб Живковић.

Ретроспективна изложба илустрација Добросава Боба Живковића, под називом „БОБ“, организује се у оквиру Салона савремене примењене уметности Музеја примењене уметности, у сарадњи са издавачком кућом „Креативни центар“. На изложби ће бити приказано више од пет стотина радова које је Боб Живковић извео током протеклих тридесет седам година стваралаштва.

Изложба ће трајати до 23. октобра, а посетиоци ће имати прилике да виде више од пет стотина радова које је Боб Живковић извео током протеклих тридесет седам година стваралаштва. На изложби „БОБ" премијерно ће бити представљен и пројекат виртуелне реалности (ВР) заснован на илустрацијама Боба Живковића за књиге Плави кит Арсена Диклића (2001) и Да пукнеш од монструма (приредио Зоран Пеневски, 2013), обе у издању „Креативног центра“.

У оквиру ове изложбе биће одранизована два стручна вођења кроз изложбу: у петак, 4. октобра 2019, у 18 часова и  уторак, 22. октобра 2019, у 18 часова у Музеју примењене уметности.

Током трајања изложбе биће организоване радионице за децу, ученике средњих уметничких школа и студенте.

Корисни линкови

banka intesa