НОВО! РИНГИ БУ И ЧИКА ДРАНГУЛИЋЕВ ВРЕМЕПЛОВ

10.03.2021

Нов роман за млађе основце!

Замислите свет у којем се деца више не играју! Игре су заборављене, а деца играчке могу да виде само у Музеју игара и забаве. Страшна помисао, зар не?

Управо та помисао послужила је као окосница за развој узбудљиве приче у роману под називом Ринги Бу и чика Дрангулићев времеплов, који је написала Мирјане Бјелогрлић Николов, а илустровала Ана Петровић. Књига је намењена млађим основцима, љубитељима авантура, а посебно онима који воле научну фантастику.

Главни јунак ове приче јесте робот Ринги Бу, најновији патент младог научника – доктора Бојана Комизброта. Овај проналазач живи у не тако далекој будућности, у којој су игре прво проглашене непожељном занимацијом, потом су забрањене законом, а на крају су и заборављене. Ипак, доктор Комизброт се сећа како су се некада играли његови бака и дека и жели да врати те игре деци. Сплетом околности Ринги Бу се неће дуго задржати код доктора Комизброта и постаће главни јунак у великој авантури путовања у прошлост.

Мали робот ће имати среће да се у тој прошлости, а нашој садашњости, сусретне с другим проналазачем – чика Дрангулићем, који је познат као изумитељ необичних справа. Још важнији сусрет биће онај с дечаком Лавом, који ће Рингију показати како деца у нашем времену још могу непрекидно да се играју игара кад год пожеле. 

Ринги Бу и чика Дрангулићев времеплов прва је књига за децу ауторке Мирјане Бјелогрлић Николов. Верујемо да ће питак стил ове приче, брзо и лако кретање кроз радњу, а потом и симпатични јунаци освојити пажњу наших читалаца и заголицати њихову машту тек толико да с нестрпљењем очекују нове авантуре малог робота. Он је ту да подсети како наше младе читаоце, тако и њихове родитеље на радост коју доносе играчке и играње, који су, срећом, у нашем времену и даље нераскидиво повезани са одрастањем.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa