НОВО! УСПАВАНКА ЗА МЕСЕЦ

14.05.2021

Нова збирка прича за млађе основце!

Едиција Причам ти причу богатија је за још једну нову књигу – збирку прича под насловом Успаванка за Месец ауторке Оливере Недељковић. Попут других издања у овој едицији, књига је намењена узрасту млађих основаца, оним књигољупцима који су већ добро овладали читалачком вештином пратећи књиге у едицији Од читања се расте и спремни су да се опробају у нешто захтевнијем стилу дужих текстова пре него што се упуте ка богатом свету романа за децу.

Збирку Успаванка за Месец чини девет прича у којима пратимо судбине различитих јунака – поред мишића Хранислава, мачке Елизабете и тужног страшила у пољу сунцокрета, ту су и браћа Игор и Лука, једна риђокоса девојчица, власница клемпавог штенета, али и професор Драгоман, који сваке вечери на различитим језицима поздравља своје суграђане, славни књижевни јунаци, који живе на полицама једне градске библиотеке, као и многи други знани и незнани ликови једне лепе варошице.

Њиховим авантурама, које се одвијају под велом ноћи, придружује се још један необични јунак – блистави Месец. Пловећи изнад уснулих градских улица, сеоских шума и поља, он обасјава различите путеве и путељке на којима се укрштају приче ових јунака и спаја их у јединствену и хармоничну слику живота сатканог од свих њихових доживљаја испуњених смехом, сузама, понеким страхом или скривеном тајном.

Дивним стилом, једноставним и помало старинским, онаквим какав памте нешто старије генерације из књига свог детињства, Оливера Недељковић тка ове приче, нежне попут месечеве светлости. Са истанчаним осећајем за ритам приповедања, осликава јунаке и њихова најтананија емоционална стања стварајући јединствену атмосферу ових прича, тајанствену и помало сетну, као што је и Месец сам. Укрштајући приче на размеђи између сна и јаве, ауторка нас подсећа на то како су детињство и свет који нас окружује препуни тајни и чудесне лепоте.

Иако су ове приче намењене малим читаоцима који могу самостално да се упусте у дуже књижевне текстове, препоручујемо и одраслима да им се придруже у авантури заједничког читања – ове приче приуштиће вам много топлине и задовољства. И док заједно пловите страницама ове књиге, не заборавите да погледате кроз прозор и махнете у знак поздрава Месецу – верном сапутнику и чувару свих наших жеља и снова.

Илустрације за књигу Успаванка за Месец урадила је Мања Ћирић и њима употпунила и заокружила доживљај нежности и лепоте којим зраче ове приче.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa