НОВО! УЧИМ ДА БОЉЕ УЧИМ. За старије основце

06.10.2021

Како побољшати памћење и концентрацију? Како радити домаће задатке делотворно и без стреса? Како успешније решавати контролне задатке? То су нека од питања која деца и родитељи често себи постављају, а нова књига УЧИМ ДА БОЉЕ УЧИМ. ЗА СТАРИЈЕ ОСНОВЦЕ даје одговоре на њих

Да би био успешан у школи, сваки ђак треба да научи како да учи. Нема ниједне методе учења која одговара свим ученицима, али ђаци којима је пружена могућност да испробају различите начине учења углавном лакше развијају сопствене методе и лакше савладавају градиво. Одрасли који раде с децом треба да им помогну у овладавању вештинама неопходним како у школи тако и касније у животу.

„Помажући детету да боље учи и да се боље организује, подстаћи ћете његово осамостаљивање, а жеља за учењем пратиће га током читавог школовања“, истиче Андре Жиордан, аутор веома корисне књиге Учим да боље учим. За старије основце , која је недавно објављена. Андре Жиордан је професор на Универзитету у Женеви, доктор науке о образовању и писац неколико веома популарних књига о учењу. Са Соњом Варније, професорком која настоји да свакодневно смишља разне активности како би ученицима помогла да боље уче, написао је и приручник Учим да боље учим. За млађе основце, објављен у издању "Креативног центра" пре две године.

Приручник Учим да боље учим. За старије основце састављен је од пет делова (Учим о себи, Учим да боље учим, Стичем посебна знања, Учим да се боље организујем и Учим да се отварам према другима), а сваки од њих садржи око десет одељака посвећених развијању одређене способности, вештине или умећа помоћу низа активности. Сваки одељак обухвата уводни део, у којем се читаоцу објашњава важност одређене вештине, способности или умећа (постављање циљева, мотивација, боље памћење, самосталност, брига о себи, технике учења, организација слободног времена, разумевање наставника, другара и родитеља итд.), а затим се пружају веома конкретни предлози и савети о томе како се дата вештина, способност или умеће може побољшати (прављење бележака и мапа ума, осмишљавање пројеката, тражење правих информација, коришћење уџбеника и речника итд.).

Захваљујући овој књизи која обухвата 41 практични одељак, ученик ће моћи да увиди како постоје различити начини учења и да помоћу кратких тестова открије онај који му највише одговара, да открије и искористи своје јаке стране, да препозна своје слабости и грешке и научи како да их отклони, да побољша своје односе с другима и да се осећа добро.

На крају књиге родитељи ће пронаћи десет савета о томе како да помогну свом тинејџеру да се изгради и како да побољшају међусобни однос. Ове идеје ће помоћи родитељима да боље разумеју дететове потребе и даће им предлоге о томе како да се понашају у одређеним ситуацијама.

Обе књиге Учим да боље учим – и она намењена млађим основцима и она за старије основце – објављене су у едицији Мала психологија. Она обухвата издања која децу у периоду одрастања упућују на то како да се суоче с разноврсним проблемима и разреше их на најбољи могући начин. Посебну предност ових књига, па тако и приручника Учим да боље учим, чине јасна објашњења и делотворни савети, као и то што су писане једноставно, па их деца могу лако разумети.

Обе књиге можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa