НОВО! Тајни план: Море

14.12.2021

Нов роман за старије основце!

Кевин, Сем, Шариф и Бина иду у исто одељење, имају 13 година и лепо се друже упркос томе што их интересују различите ствари. Бина је стручњак за поправке свих врста, Шариф је велики забављач, Сем фотографише занимљиве натписе и објављује их на свом видео-каналу, а Кевин воли да кува.

Кевин је, иначе, нови дечак у школи и, на изненађење својих другара, никада није био на мору. Зато другари одлучују да по сваку цену, и то одмах, одведу Кевина на море. На родитеље не могу да рачунају јер су сви викендом заузети, те четворка прави план у тајности и креће ка мору. Међутим, упркос брижљивом планирању – које чак укључује одрицање од мобилних телефона да их родитељи не би могли лоцирати – путовање се одвија другачије него што су они планирали. Необични сапутници, лопови, недостатак новца и хране, невреме, ноћ проведена у шуми, борба са осињим гнездом и још много невероватних догађаја учиниће да се њихова мисија претвори у узбудљиву авантуру. При томе ће свако од јунака имати прилику да на најбољи начин употреби способности и знања које има и да покаже у којој мери су тринаестогодишњаци спретни и сналажљиви иако су још деца. Такође, показаће се и да су Бинине речи истините – да човек има онолико година колико је храбар.  

Оливер Ушман и Силвија Вит заједно пишу романе за младе и одрасле. Познат је њихов серијал прича Хартмут и ја о хаотичној дружини која живи у комуни. Кућу јунака ових прича могуће је виртуелно посетити на интернету, а о популарности серијала говори и то што је макета тог необичног дома била постављена као права кулиса у једном музеју.Овај брачни пар живи у једном селу у северном делу Немачке. Слободно време најрадије проводе у друштву с мачкама и рибицама. Осим тога, Оливер изузетно воли да игра фудбал.

Креативни центар је у едицији Мој свет издао два његова романа – Гејмери и Неко те посматра, а сва три романа превела је Олга Лазић.

Роман Тајни план: Море можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa