ПОСЕБАН ПОПУСТ ОД 30% НА ОДАБРАНЕ ЦРТАНКЕ И БОЈАНКЕ ЗА ДЕЦУ!

17.05.2022

Одабране цртанке и бојанке снижене су за 30%, само до недеље, 22. маја.

Акција Цртање, шарање и бојење важи на нашем сајту и у књижарама „Креативног центра“ (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Графичко-ликовне активности, међу којима су цртање и бојење, вишеструко су значајне за рани развој детета – подстичу развој перцепције, интелигенције, говора и координацију покрета. Степен развоја ликовног изражавања саставни је део психофизичког развитка и може се веома разликовати од детета до детета.

Препоручујемо вам издања која су снижена у оквиру ове акције:

Цртанка и бојанке за најмлађе
Задаци за цртање и бојење у овим радним сликовницама пружиће најмлађима прилику да вежбају држање и коришћење оловака и бојица. Уз помоћ миша, пчелице и других веселих јунака ових књига, деца ће се добро забавити и овладати покретима који су кључни за касније учење писања.

  

Књиге-гребалице
Да би открили које се чудесне животиње и илустрације из бајки крију на страницама ових књига, мали читаоци треба да загребу странице помоћу дрвене оловчице која се добија на поклон. На полеђини страница налазе се занимљиви текстови о животињама, односно препричане бајке. Посебна предност ових књига је у томе што странице могу да се одвоје и да се прелепим сликама украси дечја соба.

 

Изброј и обој
Бојење, цртање, прецртавање, уочавање детаља и још много тога! Ова књига помоћи ће детету да научи да броји, да повезује парове и уочава супротности!

Коста у зоолошком врту
Придружите се малишанима у решавању загонетака које поставља чика Раша. Помозите детету да бојећи поља открије лик скривен у мрежи, да прецрта делове тела животиње, обоји их и исече. Нека их потом споји, залепи на тањи картон, исече и дода са задње стране парче картона, како би фигура могла да стоји усправно. Деца ће уживати у исцртавању животиња праћењем тачкица, бојењу цртежа и додавању налепница.

Моја прва велика бојанка и Моја друга велика бојанка
Уђите са својом децом у свет боја и помозите им да постану вештијa у цртању и бојењу. Украсите јаја линијама или тачкама, обојте гуштера тако да се тешко може видети у лишћу, улепшајте бубе које се спремају за велики бал. Додајте жирафи пеге или пруге, обојте корњачу дугиним бојама, украсите заставице разнобојним линијама.

  

Цртање, шарање, бојење 1 и Цртање, шарање, бојење 2
Ове креативне књиге врве од невероватних идеја за доцртавање, бојење и шарање унедоглед! Пред малишанима је велики избор активности, од занимљивих и сложених слика за бојење, до започетих сцена које се могу доцртавати тако да испуне читаву страницу. Књиге подстичу дечју маштовитост, развијају креативност, моћ опажања и графомоторичке способности. Пуне су подстицајних задатака који представљају одличан увод у ликовно образовање.

 

Миш бели задатке дели 2
У овој књизи децу очекује много занимљивих задатака. Ту су подстицајне црно-беле илустрације у чијем ће бојењу деца уживати, а на сваке две странице крије се један мали бели миш којег читалац треба га пронађе.

Суперџиновске бојанкеКарневал и Село

Џиновске бојанке омогућавају одличну забаву с другарима или члановима породице. Великог су формата, дужине чак метар и по, па могу да се ставе на сто или рашире на поду како би веће друштво заједно могло да боји занимљиве цртеже. Ако је пресавијена, бојанка омогућава бојење појединачних цртежа. У сваком случају, када се обоје сви цртежи – бојанка постаје суперпостер.

 

Корисни линкови

banka intesa