НОВО! KАWAII. Слатке животиње

21.07.2022

Цртање корак по корак!

KAWAII (каваи) је јапанска реч која значи слатко, а истовремено означава и јапански уметнички стил у којем се посебно наглашава љупкост приказаних ликова. Каваи илустрације су већ на први поглед препознатљиве по поједностављеном цртежу, заобљеним формама, великим главама и умекшаним цртама лица. Сведени детаљи и јасне пастелне боје код посматрача изазивају очекивани каваи ефекат – осећај нежности и симпатије.

Први познати пример каваи цртежа је HELLO KITTY. Овај веома популаран лик, настао пре скоро пола века, поставио је стандарде који су и данас одлике овог стила. Иако је каваи уско повезан са јапанском визуелном естетиком, све чешће се среће и у осталим деловима света. Осим тога, данас је каваи присутан не само у књигама и другим производима за децу, већ се као успешно средство комуникације јавља у виду логоа и маскота намењених свима.

Књига KAWAII. СЛАТКЕ ЖИВОТИЊЕ помоћи ће детету да постепено овлада техникама каваи стила и научи да црта прекрасне слике разних животиња. Садржи општа упутства и препоруке за то како се припремити за цртање, као и низ задатака датих по фазама које треба следити. Дете ће моћи да изабере своје фаворите међу понуђеним илустрацијама, а научиће да креира и сопствене јунаке у омиљеном јапанском стилу.

Ауторка и илустраторка књиге KAWAII. СЛАТКЕ ЖИВОТИЊЕ Изобел Ланди завршила је илустрацију и анимацију на Универзитету Кингстон у Лондону. Посебно је занимају разноврсни и карактеристични уметнички приступи којима се могу обогаћивати приче за децу. 

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa