НОВО! Љубимац

21.11.2022

Ако сте икада помислили да паукови, створења са четири пара ногу, никако не могу да буду симпатични, а посебно не у причи за децу, онда ће вам ова књига свакако променити мишљење!

 У сликовницама ћемо се сигурно сусрести с најнеобичнијим књижевним јунацима. Пронаћи ћемо многе куце, маце, лептириће, љупке девојчице и дечаке, али исто тако и много егзотичније јунаке, попут диносауруса, оживелих аутомобила или, као у овој књизи – паука Пакија. 

Сликовница Љубимац ауторски је првенац Сање Кованџић Агатоновић. Она говори о малом пауку Пакију, који, у потрази за друштвом, једним несмотреним потезом доводи у опасност читаву своју породицу. Иако Паки и његови родитељи у првом тренутку упадају у велику невољу, разрешење ситуације донеће им неочекиван и срећан преокрет.

Једноставним и питким стилом Сања Кованџић Агатоновић прича нам причу о овом необичном љубимцу. Иако је у првом плану наизглед безазлена дечја авантура, прича заправо – на деци пријемчив начин – отвара велика животна питања, као што су конфликти, прелажење туђих граница, преузимање одговорности за последице својих поступака итд. Како би помогла родитељима да подстакну децу на разговор у вези с поменутим темама, ауторка је предложила и неколико начина рада са овим текстом, а тај материјал родитељи могу преузети са сајта Креативног центра скенирањем QР кода датог на књизи.

У сликовницама је готово од пресудне важности улога илустратора, који, као равноправан члан у ауторском тандему, има задатак да оживи јунаке приче. Паук Паки је имао невероватну срећу да га нацрта Борис Кузмановић, који је, као и увек, успео да надмаши сва наша очекивања. Подарио је лик још једном књижевном јунаку кога ће, верујемо, деца заволети у великој мери захваљујући и оригиналном изгледу и форми стрипа у којој је представљена ова прича.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa