Вебинар за наставнике српског језика

24.11.2022

Позивамо вас на вебинар на којем ће бити представљен приручник за креативно писање ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ!

Вебинар је намењен професорима српског језика и књижевности и биће одржан помоћу апликације Zoom.

Термин: 1. децембар 2022, у 19 часова

Учествује Анђелка Ружић, ауторка приручника

Трајање: 45‒60 минута

Уколико желите да учествујете, можете се пријавити путем овог линка https://forms.gle/oD38CVuXxMs3Yjny5 од 25. до 30. новембра, а на дан одржавања вебинара биће вам послат линк за приступ.За све учеснике биће обезбеђене потврде о присуству, које ће бити достављене мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Приручник ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕпрати садржаје који су присутни у настави, али их обрађује из специфичне перспективе и на тај начин пружа могућност продубљивања датих тема. Отуда се надамо да ће ово издање бити од помоћи наставницима, као и свима онима који желе да код ученика прошире знања из области књижевности.

У приручнику се обрађују теме које се баве основним законитостима писања и приповедања прича. Како настају књижевни ликови, где се крију идеје за писање, како писци компонују заплет, шта чини добар почетак а шта добар крај приче – само су нека од питања којима се приручник бави нудећи уз то и бројне практичне задатке помоћу којих ученици могу увежбавати вештину писања.

Приручник је намењен професорима:

• који желе да на часовима редовне наставе или у оквиру литерарне секције понуде својим ученицима мало другачији поглед на писано стваралаштво;

• који желе да помогну ученицима који воле да читају и желе да развију вештину писања, као и оним ученицима који немају посебних склоности ка писању али желе да поправе оцену из српског језика;

• који са ученицима раде на развијању и унапређивању компетенција у домену читања и разумевања прочитаног текста.

Анђелка Ружић, професорка српског језика и књижевности и уредница у издавачкој кући Креативни центар, већ дуги низ година сарађује с нашим најбољим писцима за децу и младе. Јасминка Петровић, Весна Алексић, Златко Васић, Дејан Алексић, Ивана Нешић, Весна Видојевић Гајовић – само су неки од познатих књижевних стваралаца са којима је радила. На обострану радост и задовољство, те сарадње резултирале су бројним књигама које су добиле највеће књижевне награде.

Припремили смо и посебан попуст од 25% на издања која могу бити добра подршка у настави српског језика: Путовање у средиште приче, Моји књижевни пријатељи, Лекције из поезије за децу немирног духа, Разумем шта читам 5, Разумем шта читам 6, Разумем шта читам 7 и Разумем шта читам 8. Акција важи у периоду 28. новембар – 7. децембар!

Сва издања можете наручити путем мејла: dragana.panic@kreativnicentar.rs или путем телефона: 060/2440-609. Испорука за све поруџбине у износу већем од 1950 динара на територији Србије је бесплатна.

Корисни линкови

banka intesa