НОВО! Едиција Три у једној

16.03.2023

Погурај и повуци делове књиге, забави се и научи!

Интерактивне сликовнице из серијала Три у једној одликује занимљиво техничко решење – померањем покретног дела странице у правцу стрелице добија се нова страница, а потом из те друге истим принципом и трећа, тако да ће се пред малим читаоцима наћи сасвим нови призор! На крају сваке сликовнице, тачније, на средњој од три последње стране, најмлађе очекује и занимљив истраживачки задатак.

Ова необична издања осмислио је ауторски тим чувене француске издавачке куће Larousse. Кроз садржај ових сликовница деца се упознају с мноштвом нових појмова. Оне подстичу дечју машту, развијају истраживачки дух и способност довођења слика и речи у међусобну везу. Kонципиране као комбинација картонске књиге и играчке, идеалне су за развијање почетног позитивног односа према књизи код најмлађих читалаца.

Годишња доба у башти
Читајући Годишња доба у башти и активирајући помичне додатке на странама књиге, најмлађи читаоци ће на забаван начин уочити по чему се разликују годишња доба у башти и како се поједине животиње сналазе у новим ситуацијама. Књига садржи бројне детаље који подстичу дете да поставља питања, што може бити повод за даљи разговор о сродним темама.



Боје у природи
У природи запажамо најразличитије боје, и то је оно што је чини величанственом. Ипак, током различитих годишњих доба и на разним стаништима нашем погледу намећу се тачно одређене боје. Интерактивни додаци и едукативни садржаји у овој књизи помоћи ће најмлађим читаоцима да препознају те боје у различитим животним срединама. Текст ове сликовнице дат је у форми стихова који се римују и лако памте.

Велике и мале животиње
У природи се често успостављају неочекивани и интересантни односи између великих и малих животиња. Ова интерактивна сликовница са едукативним садржајем подстиче код деце љубав према књигама и гради позитиван однос према читању. Књига садржи мноштво детаља који су веома подстицајни за дете и могу бити повод за додатни разговор о књизи.

 

Спој интерактивности и едукативног садржаја чини сликовнице из едиције Три у једној идеалним за најмлађе читаоце. Уз интерактивне сликовнице деца ће веома рано заволети књиге и читање.

Корисни линкови

banka intesa