НОВО! Сви смо различити

18.05.2023

Ова књига је невелика по обиму, али и те како велика по свом садржају. То је књига о толеранцији, међусобном разумевању и другарству.

Књига Сви смо различити намењена је старијим основцима и говори о томе како чињеница да је свако од нас јединствен и другачији од осталих представља богатство, а не препреку за дружење. Напротив, различити а уједињени пријатељи су права сила којој се нико не може супротставити!

Ученици једног одељења кроз кратке приче говоре о себи. Свако од њих је јединствен, посебан и по нечему се разликује од осталих – по некој карактерној црти, физичкој особини или по проблему који има. Данијел сматра да је толико обичан да има осећај да је невидљив. Тереза је опседнута бројевима, ретко се смеје, не подноси физички контакт, па је због свега тога неки сматрају чудном. Томица има очи различите боје и сметају му упорни погледи знатижељника и задиркивање. Бранка се никада није слагала са словима. Била је убеђена да није довољно паметна све док јој нису поставили дијагнозу дислексије и показали јој како може успешно да учи. Олга има атопијски дерматитис, Филип астму, а Лука срчану ману. Јулија је луда за читањем и због тога је понекад називају бубалицом. Валентина се осећа усамљено јер је сви виде као „сувише“ згодну и понекад је оговарају. А ту је и дежурни мангуп Лео, који се понаша силеџијски, али све чешће у себи чује гласић који му говори да то није у реду. Они су толико различити, а опет јединствени – они се шале, понекад свађају, понекад пате, али се међусобно подржавају и воле. 

Корисни линкови

banka intesa