НОВЕ КЊИГЕ У СЕРИЈАЛУ "РИЗНИЦА МИТОВА ПОРОДИЦЕ БРАУНСТОН"

02.06.2023

"Ризницу митова породице Браунстон", популарни серијал авантуристичких прича за децу насталих према мотивима из митологија разних цивилизација, недавно су допунила два нова издања - "Кај и Краљ Мајмуна" и "Лео и Горгонина клетва".

Након пустоловина неустрашивих јунака Артура и Марси, који су нас одвели најпре у свет нордијских божанстава, а потом у стари Египат, млада публика ће уживати у богато илустрованим причама Кај и Краљ Мајмуна и Лео и Горгонина клетва, инспирисаним кинеском и грчком митологијом.

Аутор свих књига из серијала Ризница митова породице Браунстон је чувени британски илустратор Џо Тод-Стентон, који је узбудљиве приче уобличио у веома занимљиву форму – између сликовнице и графичке новеле. Сваки предмет из ризнице Браунстонових крије причу о некој од великих пустоловина чланова ове породице. Дечак Артур и девојчица Марси главни су јунаци прве две књиге – Артур и златно уже и Марси и загонетка Сфинге. Читаоци ће са Артуром отпутовати у земљу Викинга, место пуно магије, моћних богова и митских звери које треба победити, и чути причу о томе како су прве драгоцености доспеле у ризницу породице Браунстон. Годинама касније Марси, Артурова ћерка, креће у потрагу за оцем који је нестао у Египту. Марси ће морати да реши загонетку величанствене Сфинге како би ушла у њену утробу и помогла заробљеном оцу. У помоћ ће јој доћи египатска божанства, али на крају ће само од ње зависити да ли ће успешно обавити последњи задатак. 

Кроз две најновије књиге, Кај и Краљ Мајмуна и Лео и Горгонина клетва, воде нас девојчица Кај и дечак Лео.

Професор Браунстон, приповедач свих прича о јунацима и јунакињама из серијала, наишао је на наизглед сасвим обичну коштицу брескве, али та бресква променила је живот две Браунстонке – девојчице Кај и њене мајке Вен. У древној Кини једно село сваке године је нападала страшна звер и пустошила све пред собом. Тражећи помоћ, сељани су се обратили овим двема пустоловкама јер су знали да су се оне већ много пута сусреле с разним опаким створењима. Храбра и помало непромишљена Кај овога пута упустиће се у опасну авантуру без знања своје маме. Направиће договор са веома моћним бићем, летети на облаку, убирати плодове са брескве бесмртности … све док ствари не пођу по злу. Како ће се Кај изборити са гордим, уображеним и похлепним Краљем Мајмуна? Да ли ће се на време вратити кући да помогне мами у борби против страшне звери? Одговоре на ова питања наћи ћете у фасцинантној и богато илустрованој књизи Кај и Краљ Мајмуна.

Након коштице брескве бесмртности у рукама професора Браунстона нашао се делић керамичке посуде из старе Грчке, на којем је било исписано име једног до сада непознатог грчког хероја – Леа. Дечака који је сањао о томе да постане велики јунак попут Персеја, Херкула, Ахила или Тезеја, родитељи шаљу у Атину на школовање. Племенити и храбри малишан наћи ће се у великој дилеми: да ли да обавља задатке које му богиња Атина поставља – да убија митска чудовишта која нападају Атињане и ужива у херојској слави – или да одржи обећање дато родитељима и испоштује мото породице Браунстон, који гласи: штити митска створења. Приповест о томе како ће Лео заштитити суграђане од Минотаура, Киклопа, морске змије Кето, Керинејске кошуте и, најважније, од страшне Горгоне, испуњава странице књиге Лео и Горгонина клетва

Књиге из серијала Ризница митова породице Браунстон, намењене предшколцима и млађим основцима, садрже прелепо илустроване авантуристичке приче, пуне узбуђења и занимљивости из нордијске, египатске, кинеске и грчке митологије. Поред тога, ове приче шаљу и врло важне поруке о важности поверења и одговорности у односу између родитеља и деце, о храбрости у супротстављању онима који покушавају да злоупотребе наше добре намере, и најважније – о томе да хероји нису нужно они најмоћнији, већ они који бирају да буду племенити и солидарни.

Овe књигe можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa