НОВО! Шта ћемо градити ја и ти

07.08.2023

„Креативни центар“ објавио је још једну сликовницу чувеног аутора и илустратора Оливера Џеферса – „Шта ћемо градити ја и ти“.

После великог успеха сликовнице Ми смо овде, која је продата у милионима примерака широм света, Џеферсова нова књига доноси нам топлу причу о односу оца и ћерке и њиховим плановима за будућност.

Шта ћемо градити ја и ти?
Твоју будућност ја ћу да градим,
a моју гради
ти за мене.
Сат ћемо склопити да чува наше
лепе тренутке и успомене.

Отац објашњава својој малој ћерки како се гради сигурно породично окружење. За то су потребни посебни алати – љубав која покреће, сигурност која штити, храброст која савладава препреке. Изградиће кућу – њихов топли дом, тврђаву која ће их штитити од опасних бића из спољног света, као што су вештице, гусари, викинзи или страшни доктори с хируршком маском... Све ће их позвати на чај и извинити им се због предрасуда које су о њима имали. Изградиће бајковит пут до Месеца, брод јачи од снажних морских струја, али и скровиште у шуми за боље сутра. Неће све увек тећи глатко и савршено, појавиће се и разни проблеми, али њихов дом, чврсто саграђен и препун вредних успомена на лепе тренутке, биће ушушкано место и сигурна лука.

Ту нам је топло, спавај кô беба.
Лаку ноћ, биће све како треба!

Ова предивна сликовница, изузетно илустрована, право је упутство како треба да изгледа породични живот, показујући нам да је родитељска љубав највећа подршка у остваривању снова и да се уз њу сви изазови могу превазићи.

О поруци коју ова књига носи сам аутор каже: Реч је, заправо, о пуном потенцијалу будућности, укључујући и оно добро и оно лоше, као и о томе да су људи потребни једни другимаПонекад је довољно само да нас неко саслуша...

Ова књига је својеврстан наставак сликовнице Ми смо овде, коју је Џеферс написао као писмо добродошлице и упутство за живот на Земљи свом новорођеном сину. Књигу Шта ћемо градити ја и ти посветио је мајци и њеној имењакињи, својој ћерки Мари, уз поруку: Много тога нас чека.

Ако је књига МИ СМО ОВДЕ говорила о упознавању света, књига ШТА ЋЕМО ГРАДИТИ ЈА И ТИ говори о томе како да га променимо. (Оливер Џеферс)

Испуњена топлим бојама и Џеферсовим препознатљивим стилом који подсећа на дечји, ова књига је исповест родитеља који, пун љубави и пажње, помаже детету да оствари своје снове. (Publishers Weekly)

Ова књига истиче оно што је важно. Као да вам је неко дао мердевине на које када се попнете можете видети прекоизазова свакодневнице. (Guardian)

Она говори о односу између мушког узора и мале девојчице, али такође и о нашем односу према решавању проблема, опраштању или суочавању с бесом. Ова књига је савршен поклон за чланове породице, али такође треба да се нађе и у свакој школској библиотеци. (Madison’s Library)

 

Ову књигу можете наручити с 15% попуста преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa