НОВО! Друштвене игре за децу

18.12.2023

У издању Креативног центра објављене су две нове друштвене игре за децу – ЧУВАЈ СЕ ЧУДОВИШТА! и ФУДБАЛ ЗА ДОВИТЉИВЕ. Поред карата с предивним илустрацијама, обе игре садрже и детаљна упутства која ће играчима помоћи да боље разумеју циљ, правила игре и ток партије.

ЧУВАЈ СЕ ЧУДОВИШТА! је игра посматрања, размишљања и бројања, намењена деци предшколског узраста. На картама су представљене плишане играчке, ноћне лампе, чудовишта, уснуло дете, сандук са играчкама. Циљ игре је да се извлачењем из шпила сакупи што више карата с плишаним играчкама тако што ће се на различите начине, помоћу различитих карата, спасти од чудовишта!

Игра ФУДБАЛ ЗА ДОВИТЉИВЕ намењена је деци предшколског и млађег школског узраста. Ово је игра довитљивости у којој ће победити играч који састави најбољи тим. На почетку играчи се опредељују за боју карата тренера, док карте фудбалера и бонус карте остају на талону у шпилу. Извлачењем карата из шпила играчи скупљају оне с фудбалерима од којих свака носи одређени број бодова. Довитљиви играчи ће на најбољи начин искористити бонус карте да би сакупили што већи број бодова и победили у игри!

Уз ове друштвене игре забавиће се цела породица, а мали играчи ће научити да поштују правила, да сачекају свој ред за игру, да развијају стратегије и да сами доносе одлуке. Захваљујући игрању друштвених игара, научиће и како да се носе с поразом и да поштују своје саиграче. Поред тога што подстичу дружење и забаву, друштвене игре су идеална подршка у стицању бројних знања и вештина – кроз њих се усвајају нови појмови, усмерава се концентрација, подстиче логичко размишљање и развијају машта и креативност.

Корисни линкови

banka intesa