НОВО! Птице у парку и Ко то расте на селу?

23.02.2024

Три у једној – интерактивне сликовнице за децу

Едиција интерактивних сликовница за најмлађе читаоце Три у једној богатија је за два нова издања – Ко то расте на селу? и Птице у парку. У овој едицији налазе се још четири књиге: Велике и мале животиње, Боје у природи, Годишња доба у башти и Где су бебе животиње?

Из нове сликовнице Птице у парку деца ће сазнати које врсте птица живе у парковима, како се оне оглашавају, шта воле, чиме се хране. Кроз забавне стихове у књизи Ко то расте на селу? мали читаоци ће се упознати се некима од домаћих животиња и њиховим младунцима.

Ова едиција специфична је по томе што на корицама књига и њиховим странама постоје прорези који једну страницу претварају у чак три. Извлачећи делове страница које се померају, мали читаоци ће моћи да посматрају занимљиве сцене из природе и да науче нове појмове – од тога како се зове младунче краве које је мама повела на испашу до назива птица које певају у крошњама дрвећа.

Најмлађим читаоцима ова врста интеракције са књигом увек је посебно занимљива јер се књига на тај начин претвара у играчку, што је веома важно за децу овог узраста. На полеђини последње извучене странице малишане чека додатни задатак због којег ће морати још једном да прелистају сликовницу.

Текстови су дати у форми стихова који се римују и лако памте. Књиге садрже мноштво детаља који подстичу дете да поставља питања, што може бити повод за даљи разговор о сродним темама. Спој интерактивности и едукативног садржаја чини ове сликовнице идеалним за мале читаоце који се тек сусрећу с књигом.

 

Корисни линкови

banka intesa