НОВО! СВЕТ ПАСА

02.03.2024

Имамо дивну вест за љубитеље паса, али и за све оне који ће то тек постати!

У издању Креативног центра објављена је књига Свет паса, са истинитим причама о овим чудесним животињама, о њиховим особинама и различитим навикама.

Ова репрезентативна књига америчке списатељице за децу и младе Карли Соросијак садржи обиље задивљујућих података и предивне илустрације. Читалац ће открити све што је икада желео да зна о човековом најбољем пријатељу. Сазнаће невероватне чињенице о природи, историји и изузетним способностима различитих врста паса, због чега ће убудуће много боље разумети ова чудесна створења.

Данас на свету постоји отприлике деветсто милиона паса, чланова псеће породице. Они су наши другари, наши пратиоци и помагачи. На страницама ове књиге млади читаоци упознаће одане псе, славне псе и псе хероје, сазнаће много о еволуционом стаблу паса, о томе на који начин се разумемо с псима, како функционише њихово чуло мириса и зашто им је њушка влажна. Читаоци ће сазнати и шта положај ушију и репа говоре о псима, схватиће значење звукова којима се пси оглашавају и разумеће говор њиховог тела. Која врста музике им највише прија, шта сањају док спавају, имају ли смисла за хумор, који пси су били обожавани као богови, а који овековечени на уметничким делима – само су нека од питања на која ова енциклопедија даје одговоре.

О томе како је дошла на идеју на напише Свет паса ауторка каже: Ова књига је настала из моје радозналости. Зашто је чуло мириса код паса тако изоштрено? Шта је пети прст на шапи и чему служи? У којој мери пси разумеју људско понашање? Морала сам све то да сазнам! Не само због тога што сам желела да боље разумем сопственог пса већ и зато што сам била очарана причом о томе како су дивље животиње из древне прошлости постале пси које данас познајемо и волимо.

Ауторка књиге Карли Соросијак обожава псе. Њен први роман за децу – Ја, Козмо – такође доноси причу о псима. Наратор у овом роману је златни ретривер Козмо који читаоцима даје свој увид о животу његове људске породице.

За најмлађе читаоце Креативни центар припремио је и нове плишане играчке – куце! Ту су јазавичар, шнауцер, вести, хаски и јоркширски теријер, који ће својим власницима пружити године загрљаја и мажења. Ове меке играчке направљене су од најфинијих плишаних материјала и деца се њима могу играти практично од рођења. Идеалне су као поклони за рођендан или за неку другу прилику.

Карли Соросијак, америчка списатељица за децу и младе, одрасла је у Северној Каролини, а студирала на универзитетима у Оксфорду и Лондону. Сада живи са мужем у Атланти, обожава да путује и да се брине о животињама. Њен кућни љубимац је један амерички динго. После великог успеха књиге Ја, Козмо написала је и роман Мој мачји живот, који је такође објављен у издању Креативног центра.

Корисни линкови

banka intesa