ДРУЖЕЊЕ СА АУТОРИМА НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

17.10.2024

На 67. Међународном београдском сајму књига, на штанду Kреативног центра (Арена, Хала 1) читаоце очекује близу 1.500 наслова домаћих и страних аутора, дружење с писцима и илустраторима и специјални сајамски попуст!

Као и сваке године, аутори нових издања Креативног центра дружиће се са читаоцима и потписиваће своје књиге.

У недељу, 20. октобра, од 12 до 13 h, на штанду ове издавачке куће своје књиге ће потписивати аутори Симеон Маринковић и Весна Кнежевић и илустратор Душан Павлић.

Ауторски тандем Симеон Маринковић и Душан Павлић иза себе има бројне сарадње, попут серијала Шта све Ана зна..., Стилске игре и других, а њихов најновији пројекат је књига Моја Србија, која је недавно освојила Награду Невен за најбоље издање у претходној години у области популарне науке, као и Прву Награду дечјег жирија Доситејево перо. Душан Павлић је илустратор серијала романа о јазавичару Фоксију, чија је ауторка Весна Кнежевић ове године представила другу књигу – Фокси и тајна непромочивих шешира.

Истог дана, од 17 до 18 h, књиге из серијала Дух ДулеКако је дух Дуле научио да чита и Дух Дуле креће у школу – потписиваће ауторка Јасна Бркић и илустраторка Наталија Манковска. Јасна Бркић је по професији библиотекарка и већ дуго се активно бави афирмацијом читања међу децом и младима. Своје искуство у раду преточила је у ове књиге, демонстрирајући начин на који се може подржати развој читалачке вештине.

У понедељак, 21. октобра, од 17 до 18h, своје књиге ће потписивати ауторке Драгана Младеновић и Јелена Милутиновић, као и илустратор Борис Кузмановић.

Драгана Младеновић је између два Сајма књига добила две значајне награде! Збирка песама Кад ствари пољуде освојила је Награду Душан Радовић коју додељују Град Београд и Библиотека града Београда, док је књига Три, четири, сад!,коју је илустровао Борис Кузмановић, добила две Награде Невен – за најбоље дело у области белетристике и за илустрацију.

У протеклих годину дана објављен је и наставак књиге Приче о вуку Станивуку, ауторке Јелене Милутиновић, са илустрацијама Бориса Кузмановића. Духовите и забавне приче о овом вуку освојиле су срца младих читалаца, а књигу Приче о вуку Станивуку 2 ауторка је посветила свим малим суперхеројима, деци која се свакодневно боре с тешким болестима, скрећући на овај начин пажњу на потребе најосетљивије групе деце и рад организације НУРДОР.

 

У четвртак, 24. октобра, од 15 до 16 h, књигу Ђура Ходалица потписиваће аутор Анте Томић и илустратор Добросав Боб Живковић.

Ово ће бити први сусрет аутора и илустратора ове важне књиге, коју Миљенко Јерговић назива књигом за децу подједнако колико и књигом за одрасле. „Ђуро Ходалица је, одрасло говорећи, књига о неколико важних, цјеложивотних тема: књига о фобији и о трауми из које је неотклоњив страх настао, књига о вршњачком и сваком другом злостављању, књига о издвојености, изолираности, бојкотираности, мањинству, и, што овог прераслог читатеља можда и највише дирне, књига о праштању“, каже Јерговић.

Такође у четвртак, 24. октобра, од 17 до 18h, са читаоцима ће се на штанду дружити Виолета Бабић. Дугогодишња лекторка и уредница у Креативном центру ауторка је популарних издања Књига за сваку девојчицу и Књига за сваког дечака, које су преведене на бројне језике. Виолета Бабић позната је и по својој трилогији Језичке цртице, као и по другим издањима.

У суботу, 26. октобра, од 12 до 13 h, књигу Научни кувар потписиваће ауторка Зорана Курбалија Новичић и илустратор Младен Анђелковић. Ова занимљива књига садржи рецепте за спремање веома укусних јела и упутства за истраживање научних појава с којима се можемо срести у кухињи. Ауторка књиге, која је доктор биолошких наука, наводи како је Научни кувар настао као спој научног знања, богатог искуства у научној комуникацији и изазова троструког родитељства.

Викенд на Сајму књига је већ традиционално резервисан за дружење са чувеним ауторским тандемом који чине Јасминка Петровић и Добросав Боб Живковић. Они су заједно радили на више од 15 издања Креативног центра, међу којима су Од читања се расте, Лето када сам научила да летим, Секс за почетнике и многа друга.

Њих двоје ће књиге потписивати у суботу, 26. октобра, од 16 до 18 h,и у недељу, 27. октобра, од 12 до 14 h.

 

Погледајте детаљан програм потписивања на штанду Креативног центра.

 

 Погледајте избор најновијих издања која смо припремили за Београдски сајам књига.

Корисни линкови

banka intesa