КЦ Блог


08.04.2020

Дани Грозона

За све љубитеље Грозона, предлажемо неколико занимљивих активности везаних за овог јунака, а у наредних неколико дана важиће и посебан попуст од 30% на све сликовнице ауторке Џулије Доналдсон.
даље


06.04.2020

Креативни кућни вртић 2

„Креативни центар“ ће у наредном периоду, док траје прекид у раду прешколских установа, у форми редовног недељног обавештења, припремати за своје сараднике предлоге за различите активности са децом у кућним условима. Те предлоге ви касније можете прослеђивати родитељима електронским путем, објављивати на сајту установе или их на други начин учинити доступним вашим корисницима.
даље


05.04.2020

КРЕАТИВНО КОД КУЋЕ: Рецепти за децу

Ко каже да не можете да се играте храном? Сецкајте је, украшавајте, експериментишите, покушавајте, пробајте нове укусе! Рецепти које предлажемо одличан су начин да деци покажете да је кување добра забава за целу породицу! Проведите време заједно – међу мирисима и укусима – упознавајући нове састојке, учећи децу да разликују намирнице и припремају укусна јела.
даље


03.04.2020

ЛЕКОВИТЕ ПРИЧЕ: КРОКО, ЦАРЕ!

Причање прича може бити и лековито. У жељи да помогну родитељима и деци да што лакше прођу кроз овај период неизвесности и промењених животних навика, наши аутори и сарадници шаљу нам баш такве, лековите приче. Читајте их у кругу породице, разговарајте о прочитаном, надограђујте их и мењајте, а онда и сами стварајте своје приче и делите их с другима. Тако ћемо се сви осећати боље и из ових необичних околности изаћи креативнији и богатији!
даље


03.04.2020

ПУТУЈЕМО ОД КУЋЕ - С децом око света (Перу)

Овако везани за кућу можда размишљамо о томе колико смо сви на свету слични. Носимо исте маске, на исти начин перемо руке и сви добијамо исте савете како да се чувамо. Али, сви се и разликујемо. Живимо на удаљеним крајевима планете, носимо другачију одећу, једемо различиту храну и имамо своје обичаје. Упознавање са другим културама веома је важно јер омогућава сваком детету лакше прихватање различитости. Такође, подстиче отвореност за креативно мишљење и боље разумевање сопствене личности. Зато смо за децу и родитеље припремили путовања за која се не мора изаћи из куће. Сваке недеље водимо вас у нову земљу и упознајемо вас са занимљивим поједоностима из живота деце у неком другом крају света. Искористите време које проводите у кући и путујте с нама! Oве недеље, путујемо у Перу!
даље


03.04.2020

Време за наше псе


даље


02.04.2020

Светски дан дечје књиге - направите своју књигу

Данас се широм света обележава Светски дан дечје књиге. На тај дан 1805. године рођен је Ханс Кристијан Андерсен, чувени дански писца за децу и творац Мале сирене, Ружног пачета и других бајки, а обележавање овог датума установљено је 1967. године на основу одлуке организације УНЕСКО.
даље


01.04.2020

Креативно код куће: Математичке игре за основце

Ситуација у којој су се нашли родитељи чија су деца школског узраста може бити добра прилика да време проведено у кући искористе за активности које ће бити и забавне и корисне. За вежбање математичких садржаја могу вам послужити математичке игре.
даље


 

banka intesa