КЦ Блог


14.04.2019

Запослени „Креативног центра" препоручују: Књиге о Петсону и Финдусу

Никада нисам имао кућног љубимца. Сви моји љубимци били су дворишни љубимци. У почетку пси бескућници, касније напуштене мале мачке. Тако је било у малом граду. У великом граду дворишни љубимци скоро да не постоје. Постоје кућни љубимци. Жеља за њима нарочито је јака када имате велику жену и малу децу.

Нашег првог кућног љубимца нашао сам у књижари. Упознали смо се, зближили и заволели. Наравно, био је то Мачак. Паметан, занимљив, забаван за целу породицу. Једино што није волео да прича о својој прошлости. Ту и тамо помињао је свог бившег власника, северне крајеве оковане снегом и ледом, разне животиње с којима се дружио, али ни речи о томе шта је радио и где је растао као мали Мачак. Ипак, живели смо у љубави – ми нисмо много питали, а он није говорио о томе. 


Требало је да се запослим у „Креативном центру" и да ту пронађем књигу која ће нам испричати причу о детињству нашег љубимца. Како се мали Финдус изгубио, књига коју је 2009. године објавио „Креативни центар", постала је омиљена књига моје породице.

У „Креативном центру" не само што сам сазнао све о рођењу и пореклу мачка Финдуса него сам имао и прилику да 2010. године упознам његовог првог власника – шведског писца и риболовца Свена Нурдквиста, алијас чича Петсона. Испоставило се да господин Свен, и поред велике љубави према малом мачку, није желео да га задржи само за себе. Несебично га је пустио у свет, где су многа деца и породице имали прилику да пронађу свог љубимца.

Авантуре мачка Финдуса, као и његово детињство, описане су у књигама „Креативног центра". Сигуран сам да ће их бити још. Све више деце али и одраслих има велику потребу за јединственим и чудесним, само њиховим мачком Финдусом.

Александар Ристовић, главни менаџер књижарске продаје за Београд

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa