КЦ Блог


02.09.2020

Пет књига које ће основцима олакшати повратак у школу

Нова школска година са собом доноси бројне изазове, а савладавање вештина учења у новим околностима постаје све важније. Како да научимо да учимо? Како да добро организујемо време? Како да унапредимо пажњу и спречимо одуговлачење?
Одговоре на ова, али и бројна друга питања везана за школу и учење, потражите у пет занимљивих приручника намењених основцима:

1.  Водич за бољи успех у школи

Од оних који муче муку са школом до ђака генерације – сви се бар понекад осећају преоптерећено, немотивисано или им је напросто доста учења. Добра вест гласи: свако може да има бољи успех у школи – потребно је само да укључи апликације за пажњу у свом мозгу. Апликације за пажњу већ су природно инсталиране у нашем мозгу – треба их само употребити. Ова књига нам показује како то да учинимо.

2.      Учим да боље учим. За млађе основце

Захваљујући овој књизи са 50 практичних одељака, ученик ће моћи: да схвати зашто нешто мора да научи и због чега ће му то касније користити; да увиди како постоје различити начини учења и да помоћу кратких тестова открије онај који му највише одговара; да овлада неким корисним триковима и научи да себи поставља изазове који ће га мотивисати. Књига ће помоћи детету да боље учи и да се боље организује и подстаћи ће његово осамостаљивање.

 

3.      Од сутра не одуговлачим (Али стварно!)

Ово је књига за оне које неко други стално мора да подсећа на обавезе и задатке које треба да ураде, за оне којима се стално чини како немају довољно времена, који вечито нешто одлажу и при том смишљају најневероватније могуће разлоге да се оправдају пред другима и пред самима собом.

У књизи ће деца и тинејџери пронаћи: 12 разлога због којих људи одуговлаче и 12 савета који могу помоћи да се каже збогом одуговлачењу; 20 начина опраштања од одуговлачења; савете како да се избегну замке при опраштању од одуговлачења. Књига је духовито написана и духовито илустрована.

 

4.      Како постати и остати глуп

Ова књига својим провокативним насловом, одмах и без длаке на језику, поручује нам управо супротно од онога што смо у први мах прочитали. Веровали или не, ово је књига о техникама учења и о томе да је знање нешто што ће нам живот учинити бољим и лепшим. Уиграни ауторски тандем Јасминка Петровић и Боб Живковић, појачан Аном Пешикан, психологом, прерастао је у трио од кога ваља очекивати нове ауторске - "без длаке на језику" - подвиге.

 

5.      ПланУМ дневник

Креативан и интерактиван планер обогаћен је пажљиво одабраним вежбама које доприносе личном развоју. Планирање и освешћивање личних склоности и квалитета доприносе развоју одговорних, свесних и отворених личности. Намењен је ученицима основних и средњих школа.


Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa