КЦ Блог


04.01.2021

Креативни распуст - друштвена игра БЛИЗАНЦИ

За све оне који су у потрази за новом друштвеном игром за предшколце, представљамо игру БЛИЗАНЦИ уз помоћ које деца вежбају брзину и запажање!

Различите животиње су се помешале. Што брже пронађи близанце!



Циљ игре:
Ослободити се свих карата

Ток партије: Не постоји редослед играња - сви играју у исто време!

Упутство:  Две карте се стављају на средину стола, једна поред друге, лицем окренутим нагоре. Све преостале карте деле се између играча. Они их држе испред себе, на гомили, лицем окренуте надоле.

На дати знак сваки играч окреће прву карту са своје гомиле. Први који на својој карти и једној од две карте на талону угледа исту животињу треба да стави своју карту преко оне на талону и да каже коју животињу је нашао (нпр. "Близанци јежеви!"). Игра се наставља све док један од играча не остане без карата.

Уколико један играч два пута заредом угледа исту животињу треба да каже "Суперблизанци!" Остали играчи треба да сачекају да он окрене своју следећу карту како би се игра наставила. Ако он и на следећој окренутој карти угледа исту животињу, треба да каже "Мегасуперблизанци!" Остали играчи опет треба да сачекају да он окрене следећу карту.



Крај партије: Партија се завршава када један од играча остане без карата.

Шта се дешава ако...

...пожелиш да игру учиниш узбудљивијом На почетку игре на талон се ставља само једна карта

...неки играч погреши Играч који се преварио узима две карте са дна  једне  од гомила на талону и ставља их испод свих својих карата
...нико не угледа исту животињу на картама То је немогуће - погледајте боље!

Уколико вам се допала игра Близанци, погледајте још неколико интересантних друштвених игара за целу породицу.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa