КЦ Блог


25.08.2020

Атласи за децу

Атласи спадају у омиљена дечја издања – реч је о књигама које деци помажу да сазнају много тога о свету који их окружује. Осим географских карти, дечји атласи обично садрже и илустрације и мноштво занимљивих информација.

Порекло речи атлас веома је интересантно. У грчкој митологији Атлас је био титан осуђен на то да на својим раменима носи небо. У XVI веку холандски картограф и географ Герардус Меркатор објавио је књигу која је обухватала и његову колекцију мапа. Ова колекција је укључивала и слику титана Атласа, који је на својим раменима носио планету, и од тада се појам атлас користи да опише колекцију мапа.

Атласи се могу разликовати по темама и обиму. Најчешће се користе географски атласи, с мапама различитих територија, али постоје и бројни специјализовани атласи који се односе на климу, историју, економију или друге теме. Занимљиво је то да постоје и анатомски атласи, који приказују мапе људског тела и органа.

Представљамо вам четири интересантна атласа за децу, настала у сарадњи са чувеном француском издавачком кућом Larousse, из којих ће деца сазнати мноштво занимљивих информација и одлично се забавити!

Мој атлас – Larousse

Отворите атлас и крените на пут око света. Континенти су представљени картама које приказују рељеф, биљни и животињски свет, као и подацима о природи, картама на којима су приказане државе и сликама из свакодневног живота. Ова оригинално илустрована књига намењена је деци од 6 до 10 година. У њој се налази и постер с картом света.

Мој атлас животиња – Larousse

Овај изузетно илустровани атлас животиња намењен је малишанима од 6 до 10 година. Карте које приказују у којим областима живе поједине животињске врсте и илустрације које дочаравају живот животиња у различитим годишњим добима помоћи ће вам да упознате животиње свих континената и сазнате како оне живе.

Посебно ће вас изненадити велики постер на којем су приказане све животиње света!

Мој атлас лепота света – Larousse

Крени на фантастичан пут око света и откриј најлепша места на нашој планети! У богато илустрованој књизи наћи ћеш карте на којима се могу пронаћи сва места поменута у тексту, податке о величанственим пределима и изузетним споменицима, занимљивости – све оно што је необично, застрашујуће, чудно – и велики постер!

Мој атлас људског тела 

Помоћу овог атласа малишани могу видети како изгледа људско тело и научити како раде различити органи. За сваку телесну функцију дата је анатомска карта да би се боље разумела улога различитих органа. Ту је и велики постер помоћу којег малишани могу да мере висину и да лакше науче називе различитих делова тела.

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa