КЦ Блог


25.09.2019

Десет забавних књига за децу о животињама

Деца воле животиње, а воле и књиге о њима. Неки од првих појмова које деца усвоје односе се на животиње: на њихов изглед, станишта, звукове које производе и њихове младунце.

Психолози верују да је разлог због којег деца воле животиње урођена фасцинација људи природом. Код великог броја људи тај висок степен наклоности према животињама из детињства остаје сачуван и касније, што показује чињеница да близу 50% породица има кућног љубимца.

Чак су и лингвисти истраживали феномен љубави деце према животињама – готово једна трећина речника просечног малог детета састоји се од назива животиња, а појмови маца, куца, зека налазе се у врху те листе.

Ако сте у потрази за идеалном књигом о животињама за децу, ево 10 предлога:

Узраст: 0–2

Животиње – мала мекана књига

Платнена сликовница Животиње намењена је упознавању са омиљеним животињама у најмлађем дечјем узрасту. У књизи је представљено неколико животињских врста, уз једноставне илустрације, згодне за показивање и играње с дететом. Уз то, нећете се бојати да ће се књига поцепати или оштетити.

КО? ШТА? ГДЕ? Афричке животиње и Домаће животиње

Књиге из едиције КО? ШТА? ГДЕ? конципиране су тако да се у њима налазе илустрације и стиховани описи различитих животињских врста. На основу њих дете може да погоди о којој се животињи на којој страници ради. Постављање питања на основу слика у картонским сликовницама Афричке животиње и Домаће животиње подстаћи ће децу да сама откривају одговоре и да тако брзо и лако упознају свет који их окружује. 

                                                         

 

 

Где станују животиње

Картонска сликовница с прозорчићима помоћи ће деци дана забаван начин сазнају где станују неке животиње.

Деци ће бити занимљиво да отварају прозорчиће, да откривају одговоре на питања која им родитељи постављају и да тако кроз игру и смех усвајају нове појмове.

Чудесна дивљина

Ова картонска сликовница особена је по иновативном техничком решењу – да би деца открила о којим животињама говоре стихови, потребно је да на свакој страници гурну два прореза обележена стрелицом, чиме ће се једна страница претворити у три, па ће се, на пример, жирафин врат или чељусти крокодила продужити.

 

Узраст: 3+

1000 животиња. Larousse

Дружећи се са овом књигом, деца ће се забављати гледајући слике, научиће називе животиња и упознаће се с многим занимљивим и чудним створењима. Животиње, њихов живот и станишта представљени су посредством реалних и привлачних илустрација, које подстичу радозналост деце у односу на свет што их окружује.


Мали истраживачи. Животињски свет

Позивају се сви мали истраживачи! Уз ову занимљиву књигу деца ће кренути на пут око света како би упознала разне животиње и видела где оне живе. Отварањем прозорчића у књизи мали истраживачи сазнаће нешто више о стаништима животиња, њиховој исхрани и ономе што воле да раде.

Афричке животиње. Право је уживање цртати!

Ова књига је идеална за све љубитеље животиња који воле да цртају. Уз њу ће деца, корак по корак, научити да нацртају зебру, лава, жирафу и друге животиње, а успут ће усвојити неке занимљивости о животињским врстама које су у књизи представљене.


Узраст: 5+

Мој атлас животиња

Овај атлас животиња са изузетним илустрацијама намењен је деци узраста од 6 до 10 година. Карте које приказују у којим областима живе поједине животињске врсте и илустрације које дочаравају живот животиња у различитим годишњим добима помоћи ће читаоцима да упознају животиње свих континената и сазнају како оне живе.

Децу ће посебно обрадовати велики постер на којем су приказане све животиње света!


555 налепница. Животиње

Ова књига биће занимљива свим љубитељима налепница! Деца ће уз њу упознати све врсте животиња: од домаћих и дивљих животиња, преко пустињских и морских, па све до поларних и афричких. Поред тога, моћи ће да искористе више од 555 налепница и сама сместе животиње тамо где им је место.

 

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa