КЦ Блог


28.12.2021

Друштвене игре - забава за целу породицу

Друштвене игре нас уче томе да поштујемо правила, развијамо стратегије, доносимо одлуке, преузимамо ризике, као и то како да се носимо с поразом и да поштујемо саиграче. Осим што пружају забаву и омогућавају нам да се дружимо, друштвене игре су идеалне за стицање бројних знања и вештина – кроз њих се уче нови појмови, подстичу се концентрација и логичко размишљање, развијају се машта и креативност.

Магична четворка
Ово је игра брзине и проницљивости. Циљ игре је сакупити четири исте карте пре других играча и тако направити МАГИЧНУ ЧЕТВОРКУ.

Маце пецају
Циљ ове игре проницљивости је да се истражи море, улови што више морских животиња и избегну конзерве јер се због њих остаје без поена. Победник је онај играч који освоји највише поена.


Динго
Ово је игра запажања и брзине. На картама различите боје приказане су различите животиње. Игра се тако што се спајају карте по принципу иста животиња или иста боја, а постоје и специјалне карте којима се ток игре може променити. Побеђује играч који се први ослободи свих карата.


Мала игра меморије
Одиграј занимљиву игру меморије, запажања и повезивања! Постави све карте са животињама испред себе, лицем окренутим надоле. Окрећи по две карте док не спојиш све парове.

 

Црни Петар. Пси и мачке
Ово је игра памћења и запажања. Играчи извлаче карте, састављају парове и морају добро да пазе да не заврше партију с Црним Петром у руци.

 


7 породица. Животиње
Ово је игра памћења и лукавства. На картама је приказано седам породица од по пет чланова. Игра се тако што сваки играч тражи одговарајуће карте од саиграча и настоји да споји све чланове што је могуће већег броја породица.

 



 

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa