КЦ Блог


09.07.2020

Едиција за читаоце почетнике - Принцеза Софија

Шта да урадите када приметите да ваше дете више воли да игра игрице на екрану него да изађе напоље и упусти се у игру с вршњацима? Како да научите дете да се извини стварно, од срца, и да схвати где је погрешило? Зашто се деца плаше испадања млечних зуба и поласка у школу? Одговоре на ова и бројна друга питања можете пронаћи у серијалу књига о принцези Софији.

Главна јунакиња Софија је принцеза, али уједно и сасвим обично градско дете: искрено, радознало, немирно, осетљиво... Зато су све приче о овој принцези смештене у савремени тренутак, а проблеми који је муче сасвим су обични, дечји.

Ауторка ових књига је наша позната и вишеструко награђивана списатељица Весна Алексић. И у овим причама она још једном врло успешно проналази начин да својим читаоцима пошаље поруку о томе да савремено доба носи нека нова искушења, али да је у својој суштини детињство увек исто и да је увек подједнако чудесан период откривања света, омеђен породицом, игром и другарством. Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић, а прва два издања из те едиције Принцезин закон и Принцезина медаља добила су Награду за најлепшу дечју књигу на 63. Међународном београдском сајму књига.

Ове приче су и за децу и за родитеље. Могу да их читају заједно, а и не морају… Биће им занимљиве и корисне, али и смешне на истим местима. Зато што принцеза Софија, као и сви ми, никад не тражи невоље, него оне њу нађу… Ипак, будите сигурни, све може да се реши и претвори у нешто лепо и добро, поручује ауторка Весна Алексић.

Представљамо вам четири књиге из поменуте едиције:

Принцезин закон

Софији се десило нешто страшно! Загризла је јабуку и открила да јој се клима зуб. Тај зуб се спремао да испадне и Софија се малчице уплашила. Сви у краљевству понудили су се да јој помогну, али чак ни кројачу Малом Жики није пошло за руком да реши тај нерешиви проблем.

Принцезина медаља

Софија баш нема среће! Сви око ње имају паметне телефоне – и мама, и тата, и дадиља Ана, чак га и коњушар Лепи Миленце носи са собом када крене на пијацу… Само Софији није дозвољено да има телефон – једино она не може да шаље другарима поруке с лепим сличицама и да игра најновије игрице.

Принцезино извињење

Софији се испунила жеља. Добила је кућног љубимца. И то не једног него два. Бели и Жућа су два немирна мачета која у краљевству праве силне несташлуке и тата се због тога страшно љути. Све ће се додатно замрсити када Софија крене на море и одлучи да једно од њих кришом поведе са собом.

Принцезин глобус

Софија полази у школу. Сви у краљевству узбуђени су и срећни, само се Софија снуждила. Нова радна соба, сто, лампа и столица, па чак ни свечана хаљиница коју је спремао Мали Жика, нису је орасположили.

Шта ли је уопште чека у тој школи и које су то нове обавезе о којима сви причају?, питала се непрекидно.

Цена књиге Принцезино извињење снижена је за 40% у оквиру овонедељне Летње акције МОРЕ. Акција важи до недеље, 12. јула, на нашем сајту и у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30).

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa