КЦ Блог


09.07.2020

Едиција за читаоце почетнике - Принцеза Софија

Шта да урадите када приметите да ваше дете више воли да игра игрице на екрану него да изађе напоље и упусти се у игру с вршњацима? Како да научите дете да се извини стварно, од срца, и да схвати где је погрешило? Зашто се деца плаше испадања млечних зуба и поласка у школу? Одговоре на ова и бројна друга питања можете пронаћи у серијалу књига о принцези Софији.

Главна јунакиња Софија је принцеза, али уједно и сасвим обично градско дете: искрено, радознало, немирно, осетљиво... Зато су све приче о овој принцези смештене у савремени тренутак, а проблеми који је муче сасвим су обични, дечји.

Ауторка ових књига је наша позната и вишеструко награђивана списатељица Весна Алексић. И у овим причама она још једном врло успешно проналази начин да својим читаоцима пошаље поруку о томе да савремено доба носи нека нова искушења, али да је у својој суштини детињство увек исто и да је увек подједнако чудесан период откривања света, омеђен породицом, игром и другарством. Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић, а прва два издања из те едиције Принцезин закон и Принцезина медаља добила су Награду за најлепшу дечју књигу на 63. Међународном београдском сајму књига.

Ове приче су и за децу и за родитеље. Могу да их читају заједно, а и не морају… Биће им занимљиве и корисне, али и смешне на истим местима. Зато што принцеза Софија, као и сви ми, никад не тражи невоље, него оне њу нађу… Ипак, будите сигурни, све може да се реши и претвори у нешто лепо и добро, поручује ауторка Весна Алексић.

Представљамо вам четири књиге из поменуте едиције:

Принцезин закон

Софији се десило нешто страшно! Загризла је јабуку и открила да јој се клима зуб. Тај зуб се спремао да испадне и Софија се малчице уплашила. Сви у краљевству понудили су се да јој помогну, али чак ни кројачу Малом Жики није пошло за руком да реши тај нерешиви проблем.

Princezin zakon - korica

Принцезина медаља

Софија баш нема среће! Сви око ње имају паметне телефоне – и мама, и тата, и дадиља Ана, чак га и коњушар Лепи Миленце носи са собом када крене на пијацу… Само Софији није дозвољено да има телефон – једино она не може да шаље другарима поруке с лепим сличицама и да игра најновије игрице.

Princezina medalja - korica

Принцезино извињење

Софији се испунила жеља. Добила је кућног љубимца. И то не једног него два. Бели и Жућа су два немирна мачета која у краљевству праве силне несташлуке и тата се због тога страшно љути. Све ће се додатно замрсити када Софија крене на море и одлучи да једно од њих кришом поведе са собом.

Princezino izvinjenje - korica

Принцезин глобус

Софија полази у школу. Сви у краљевству узбуђени су и срећни, само се Софија снуждила. Нова радна соба, сто, лампа и столица, па чак ни свечана хаљиница коју је спремао Мали Жика, нису је орасположили.

Шта ли је уопште чека у тој школи и које су то нове обавезе о којима сви причају?, питала се непрекидно.

Princezin globus - korica

Цена књиге Принцезино извињење снижена је за 40% у оквиру овонедељне Летње акције МОРЕ. Акција важи до недеље, 12. јула, на нашем сајту и у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30).

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa