КЦ Блог


15.08.2019

Конкурс за оригиналну сликовницу – најчешће постављана питања

Сакупили смо нека од питања која су нам стизала поводом конкурса за оргиналну сликовницу, одговорили на њих како бисмо разрешили недоумице код свих који се спремају да нам пошаљу радове.

Остало је још 15 дана до краја рока за слање радова на наш конкурс за оригиналну сликовницу за децу, који је расписан поводом тридесет година од оснивања издавачке куће „Креативни центар“.

Погледајте текст конкурса и одговоре на најчешће постављана питања.

1.    Ко може да конкурише?

На конкурсу могу учествовати аутори и илустратори који у тренутку затварања конкурса (1. септембар 2019) имају мање од 30 година.

2.    Шта све треба да садржи сликовница?

Сликовница треба да садржи предње и задње корице и табачни део. Табачни део треба да има укупно 32 стране – 28 страна илустроване приче + унутрашње стране корица, прву страну с насловом и логом и импресум.

3.    У којем се формату шаљу радови?

Радови се шаљу у штампаном облику – довољно је да буду одштампани у боји, на обичном папиру и захефтани (не морају да буду укоричени).

4.    Да ли постоји ограничење у броју послатих радова?

Не постоји ограничење у броју послатих радова. Један аутор/тим може послати колико год жели радова, важно је само да сваки рад има посебну шифру, пошто ће радови бити жирирани под шифрама.

5.    Шта треба да садржи потпуна пријава за конкурс?

Пријава треба да садржи:

–     одштампану макету сликовнице;

–     кратак текстуални опис пројекта;

–     затворену коверту на којој је написана шифра рада, а у којој се налазе подаци учесника: име и презиме, адреса и број телефона.

Ако шаљете у једној пошиљци више радова, уз сваки рад пошаљите једну мању коверту с шифром и подацима аутора.

6.    Враћање радова

Пракса је да се радови послати на конкурс не враћају. Ако из неког разлога желите да вам рад који пошаљете буде враћен, нагласите то приликом слања.

7.    Ауторска права

Аутор награђеног рада потписаће с Креативним центром ауторски уговор пре објављивања сликовнице. Аутори сликовница које не освоје награду на конкурсу задржавају право објављивања сликовнице код других издавача.

 Ако имате још неку дилему или питање у вези с конкурсом, јавите нам се мејлом на bookmaster@kreativnicentar.rs 

Срећно!

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa