КЦ Блог


21.04.2020

Креативни кућни вртић 4

„Креативни центар“ ће у наредном периоду, док траје прекид у раду прешколских установа, у форми редовног недељног обавештења, припремати за своје сараднике предлоге за различите активности са децом у кућним условима. Те предлоге ви касније можете прослеђивати родитељима електронским путем, објављивати на сајту установе или их на други начин учинити доступним вашим корисницима.

Ево четвртог издања нашег Креативног кућног вртића у коме ћете наћи:

- Нове задатке у оквиру нашег електронског образовног материјала  за предшколце уз које деца време које проводе код куће могу да искористе припремајући се за школу на занимљив и  интерактиван начин. Уз малу помоћ родитеља, деца могу користити овај материјал на рачунару, таблету или телефону.

- У рубрици Путујемо од куће, ове недеље представљамо  Нови Зеланд! Прочитајте занимљивости о овој земљи и испробајте неке од интересантних активности из књига С децом око света 1 и С децом око света 2

- Представљамо вам нашу  серију радних свезака Школице, које су посвећене подстицању раног развоја деце узраста од 1 до 6 година и обухватају шест наслова.

Ова серија је 2018. године на Сајму књига у Франкфурту добила награду за најбољи европски уџбеник у категорији предшколаца, и која је управо добила одобрење Министарства просвете за коришћење у вртићима.

- За сву децу која улазе у свет компјутера и интернета, препоручујемо текст о четири књиге уз које деца могу на креативан и безбедан начин провести време испред екрана.

- Подсећамо вас на нов приручник за васпитаче Ефикасна комуникација у вртићу, који можете прелистати ОВДЕ, као и на приручник Дидактичке играчке које можете направити сами у коме можете потражити идеје за различите дидактичке игре и играчке. Завирите у овај приручник

Јавите нам ваше утиске и #останитекодкуће!

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa