КЦ Блог


19.11.2021

Пет књига за чуваре природе

Препоручујемо пет занимљивих књига о очувању животне средине!

Планету делимо са више од два милиона биљних и животињских врста које заједно доприносе очувању живота на Земљи. Начин живота савременог човека често доводи у опасност остале становнике наше планете, а доводи у питање и наше здравље и опстанак на овој планети.

Добра вест је да нашој планети можемо да  помогнемо променом начина живота и покретањем позитивних акција. Први корак на том путу је подизање еколошке свести и код деце и код одраслих, а ево предлога неких од књига које у томе могу помоћи.

Ове књиге снижене су за 30%, у оквиру акције ЕКОЛОГИЈА И ЗДРАВ ЖИВОТ која траје до среде, 24. новембра на нашем сајту.

Чувајмо нашу планету

Планета Земља је једино познато место у целом свемиру где живе биљке и животиње. То је зато што на њој постоје савршени услови за живот. Али, нисмо баш добро чували нашу планету. Ако се питате можемо ли нешто да променимо и да поправимо стање, знајте да је одговор – ДА! Одаберите неку од акција из ове књиге, покушајте да је спроведете и да помогнете планети Земљи.

Узбуна у кући белих медведа

Мали бели медвед Уве уживао је у игрању и клизању са сестром Улом на Северном полу све до једног дана када се део џиновске санте одломио и пао с њим у море. Пловећи сам и уплашен на малој санти леда која се брзо топила, Уве је далеко од своје куће видео и сазнао много тога што му се није допало. Ова сликовница настала је у жељи да код деце пробуди еколошку свест и да их позове да допринесу очувању животне средине.

Страшно страшна прича

Ово је страшно страшна прича која почиње страшним урликом једног змаја. Али тај Страшни змај одједном више ником није страшан – ни птицама, ни животињама, ни пролазницима! Да ли ће га се ико бојати у свету који се толико променио?

Страшни змај, јунак ове сликовнице, подстиче нас да размислимо о темама о којима можда не размишљамо довољно, као што су загађење и отуђеност.

Шта све Ана зна: ЧУВАЊЕ ПРИРОДЕ

Серија сликовница о девојчици Ани намењена је најмлађим читаоцима. Стране које се преклапају и цртежи иза њих претварају сликовницу у интересантну играчку. Листајући ову причу дете стиче прва сазнања о чувању природе.

Грозон истражује природу

Навуците гумене чизме, обуците јакну и крените с добрим чудовиштем Грозоном у шуму, у откривање природе!

Научите много о природи из ове занимљиве и поучне књиге за љубитеље природе. У њој ћете наћи налепнице, описе игара у природи и забавних активности за вас и вашу породицу. Сусрешћете се такође са свим јунацима из сликовница о Грозону.

 

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa