КЦ Блог


04.11.2019

Пет најпродаванијих књига на Сајму књига у Београду

Док сабирамо утиске сa управо завршеног Београдског сајма књига, издвојили смо пет најпродаванијих књига на штанду „Креативног центра“ ове године.

Пеца свира рок


Звучне књиге из серијала о Пеци спадају у најпопуларнија издања „Креативног центра“. На овогодишњи Сајам стиглe су две нове књиге: Пеца свира рок и Пеца свира џез и обе су наишле на фантастичан пријем код читалаца.

Књиге из овог серијала издвојиле су се на тржишту звучних књига квалитетом звука и тиме што децу упознају с различитим врстама музике: од Моцарта и опере до рока и џеза.

Књига Пеца свира рок, у коjoj овај симпатични јунак путује у Лондон, престоницу рок музике, најпродавније је ново издање „Креативног центра“. Прелиставајући ову звучну књигу, дете ће сазнати да ли је Пеца успео да оствари свој сан – да с другарима сними албум. Притискајући прстом означене кружиће, упознаће се с богатством звукова различитих инструмената, оних без којих је немогуће замислити рок музику и уживати у слушању рок мелодија.

Добросав Боб Живковић


Монографија Добросав Боб Живковић, објављена поводом велике ретроспективне изложбе овог уметника која је октобра ове године одржана у Музеју примењених уметности, привукла је велику пажњу јавности.

У овој монографији представљено је комплетно стваралаштво Боба Живковића: књиге које је урадио за „Креативни центар“, карикатуре, илустрације за издања научне фантастике, плакати, маркетиншки материјали и много тога другог. Књига садржи преко 500 илустрација из свих периода његовог рада, а цртежи су пропраћени текстовима сарадника и пријатеља Боба Живковића, као и његовим бројним занимљивим изјавама.

Ова монографија је проглашена за најлепшу књигу Београдског сајма књига 2019. и освојила је и награду УЛУПУДС-а за монографију савременог ствараоца.

Зар ти баш ништа не умеш, Петсоне?


Ново издање из популарне едиције о чича Петсону и мачку Финдусу стигло је непосредно пред Београдски сајам и обрадовало све обожаватеље овог занимљивог серијала сликовница, који је преведен на више од 55 језика и продат у петнаест милиона примерака широм света.

Нова сликовница Зар ти баш ништа не умеш, Петсоне? намењена је најмлађим читаоцима и идеална је за први сусрет са овим шармантним јунацима. У њој мачак Финдус изазива чича Петсона у различитим вештинама: пењању на дрво, стајању на једној нози… Петсон даје све од себе, али његови покушаји углавном изазивају смех. На крају Петсон ради оно што зна најбоље… А шта је то? Погледајте у књизи!

Лето када сам научила да летим


Роман за тинејџере Јасминке Петровић Лето када сам научила да летим већ неколико година је међу најпопуларнијим романима савремених домаћих аутора за младе.

Књига „уз коју се деца церекају, а одрасли плачу“ (како наводи илустратор Боб Живковић, који потписује насловну илустрацију овог романа), добила је велики број награда: Награду „Невен“, „Доситејево перо“, „Плави чуперак“, „Сребрно Гашино перо“, као и регионалну Награду „Мали принц“, а нашла се и у међународном каталогу „White Ravens 2016“, који издаје Минхенска библиотека за младе.

Уз карактеристичну мешавину хумора, живописних ликова и аутентичног приказа људског искуства, Јасминка Петровић у овом роману пружа поглед на последице претходних деценија из перспективе данашње генерације младих, али се истовремено бави и универзалним темама одрастања, пријатељства и породице, у којима ће се вероватно препознати сваки млади читалац.

Илустровани кључ за тинејџерске кризе


Након великог интересовања које је код читалаца, пре свега родитеља, побудило издање Илустровани кључ за дечје кризе: кад од кризе растемо „Креативни центар“ је објавио други приручник за родитеље француске ауторке Ан-Клер Клајндинст – Илустровани кључ за тинејџерске кризе: кад нам криза омогућује да побољшамо однос.

Ова ауторка, клинички психолог и мајка четворо деце, била је гошћа „Креативног центра“, Француског института и Београдског Сајма књига и током свог боравка одржала је два предавања за родитеље у Београду и Новом Саду, а дружила се и са читаоцима на Београдском сајму.

У приручнику намењеном родитељима тинејџера ауторка комбинује педагогију с хумором и труди се да помогне родитељима и њиховим тинејџерима да се боље разумеју, да успоставе конструктивну комуникацију и побољшају однос током немирног доба адолесценције.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa