КЦ Блог


03.03.2020

Пет одличних друштвених игара за забаву код куће

Представљамо вам пет одличних друштвених игара, намењених предшколцима и млађим основцима!

Друштвене игре нас уче томе да поштујемо правила, развијамо стратегије, доносимо одлуке, преузимамо ризике, као и то како да се носимо с поразом и да поштујемо саиграче. Осим што пружају забаву и омогућавају нам да се дружимо, друштвене игре су идеалне за стицање бројних знања и вештина – кроз њих се уче нови појмови, подстичу се концентрација и логичко размишљање, развијају се машта и креативност.

1.      Мала игра меморије
Одиграј занимљиву игру меморије, запажања и повезивања! Постави све карте са животињама испред себе, лицем окренутим надоле. Окрећи по две карте док не спојиш све парове.

2.      7 породица. Животиње
Ово је игра памћења и лукавства. На картама је приказано седам породица од по пет чланова. Игра се тако што сваки играч тражи одговарајуће карте од саиграча и настоји да споји све чланове што је могуће већег броја породица.

3.     

4.      Близанци. Запажање и брзина
Ово је игра брзине и запажања. На картама су различите животиње – по шест на свакој карти. Играчи треба брзо да уоче да ли на својим картама имају неку од животиња које се налазе на картама на талону. Најбржи играч се ослобађа те карте тако што је ставља преко карте на талону. Победник је играч који се први ослободи свих карата.

5.      Црни Петар. Пси и мачке
Ово је игра памћења и запажања. Играчи извлаче карте, састављају парове и морају добро да пазе да не заврше партију с Црним Петром у руци.

 

 

Магична четворка

 

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa