КЦ Блог


26.10.2020

Писци препоручују: Весна Алексић

Сваког дана током трајања Сајма књига „Креативног центра“ прочитајте које књиге препоручују наши познати писци за децу. Данашњу препоруку написала је Весна Алексић.

...................................

Брат Вук
ми је омиљена књига Kреативног центра и читала сам је више пута – као радознали читалац који је гута, као дете које се расплаче у два наврата и као писац који ужива у савршеном занату приповедања њеног аутора, сасвим искрено, без трунке зависти. Ово је управо савршено написана књига, без речи вишка или мањка, са убојитим и нежним стилским фигурама, с драмом од које се губи дах... Намењена је свим генерацијама читалаца као непретенциозна прича, врло присутна у овом времену. У питању је распад једне породице, који болније доживљава читалац него њени чланови, јер је пред њима борба за опстанак и развој, а пред читаоцем много питања и много чисте, чисте књижевности... У две речи – KАПА ДОЛЕ!


Весна Алексић бави се књижевношћу за децу и младе, а своје прве текстове написала је за Политику за децу. Досад је објавила једанаест романа, дванаест књига приповедака и осам сликовница, а већина тих наслова доживела је више издања. Аутор је и монодрама, две позоришне представе и више радио-драма за децу, као и једне игране ТВ серије. Добитник је бројних престижних награда из области књижевности за децу. Пише и у књижевној периодици о књижевности и приказује нове књиге за младе у часописима. Пише и за одрасле, понекад само, кад мора.

Архива

Сви блогови

Корисни линкови

banka intesa